akne

Vprašanja na tosemjaz.net.
akne

akne

ObjavaNapisal akne » 12 Jan 2021 18:49

Pozdravljeni!
Nikoli se nisem soočala z aknami oz. mozolji, sedaj pa kar na enkrat pred ali med menzesom dobivam veliko le-teh. Pijem veliko vode in vem, da so nastali mozolji odrast in vpliv hormonov. Ali vseeno lahko kako preprečim nastanek ali se jih vsaj hitro zgubim?
(razne kremice ne pomagajo, razen mogoče čistilni gel)
Hvala za odgovor!!
lp
Razumem

Re: akne

ObjavaNapisal Razumem » 13 Jan 2021 10:11

Zivjo,
vem kako ti je pri meni se težava z mazolji pojavi ko pojem kaj sladkega. Z mami sva šli kupit popolnoma naravno milo od Kn z ogljem in res deluje najprej se mazolji pojavijo ker se koža čisti, nato pa izginejo. To je najbolje narediti zdaj ko smo doma, saj te skoraj nihče ne vidi.
Upam da sem pomagala.
Malina15

Re: akne

ObjavaNapisal Malina15 » 13 Jan 2021 12:31

Živjo "Razumem"
A ti je kaj izsušilo kožo se luščilo? Morda preizkusim. Imaš bolj suh tip kože ali mešan..? Sama imam mešano včasih je res suha včasih pa čisto mastna poskusila sem že neke z ogljem vendar se je koža začela luščit.
ttttttttt

Re: akne

ObjavaNapisal ttttttttt » 13 Jan 2021 23:28

Geli za umivanje in podobno iz drogerij za aknasto kožo ne pomagajo ali pomagajo dovolj, ali moreš bolj primerne ali močnejše izdelke in dražje kupiti (npr. lekarna, itd.)?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: akne

Uredništvo » 14 Jan 2021 07:56

Odgovor svetovalke
____________________

Zdravo.

Za akne obstaja nekaj učinkovitih zdravil, ki pa niso v prosti prodaji. Oglasi se k osebnemu zdravniku, da se pogovorita, kaj bi bil zate najprimerneje.

Lep pozdrav,
Anita Jagrič Friškovec, dr.med.,
specialistka šolske in urgentne medicine