Večje prsi

Vprašanja na tosemjaz.net.
jaz z malimi prsmi

Večje prsi

ObjavaNapisal jaz z malimi prsmi » 05 Jan 2021 09:27

pozdravljeni stara sem 13 (marca bom 14)in imam resss male prsi no rekli bi nekateri da malo manjše kot ostali sej prsi imam ne da jih nebi imela so srednje velikosti imam košarico A75 oz.malo manjšo-okoli70.moje prsi so kr majhne sicer imam modrc z push-upom ki kr pomaga vendar me po njem prsi bolijo zato sem že brala veliko o tem in rada bi prišla naravno do lepih velikih in zdravih mocnih prsi.vem kaj boste rekli blabla da so to zame dovolj velike prsi in da še rastejo....1.menstruacije sicer še nisem dobila.vem da bojo vsaj se malo zrastle ampak useeno sem našla na spletu nekr vaje za povečanje prsi da se ti prsi okrepijo in malo povečajo mislite da katere vaje z masiranjem prsi delujejo sem pa nasla tudi druge vaje ki so vbistvu workaut za povečanje prsi neke vaje z rokami in to sej veste kaj je workout in menzanima če katere od teh vaj res delujejo workout ali masiranje morda?vem da so prsi dovolj velike vendar se počutim res grozno saj so moje prsi veliko manjše od mojih vrstnic.vem da se nesmem primerjati samo vseeno se jaz ne počutim ok z takimi prsmi:/zato si želim večje lahko pa mi predlagate kak način za povečanje prsi ki ga morda poznate in zares deluje:)
lp.in srečno 2021;)
Amanuela

Re: Večje prsi

ObjavaNapisal Amanuela » 05 Jan 2021 23:42

Živjo, kako hecno. Prijateljica ima največje prsi od nas in si želi imeti manjše, saj jo moti modrček, motijo jo pri teku in pobiranju stvari. Je pa fino držalo za mobilec. :D
Pri 14 se še razvijajo, nikamor se ne mudi. Ni se ti treba sekirati kako velike bodo, nekaterim zrastejo prej in nekaterim kasneje. Uživaj v radostih življenja, pojdi na sprehod, preberi kakšno zanimivo knjigo. Pri 14ih smo bili vsi čudni, mozoljasti in nezadovoljni s svojim videzom. Če bi bila spet mlajša bi se rekla naj se ne sekiram. Upam, da ti je olajšalo zagato. :)
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Večje prsi

Uredništvo » 12 Jan 2021 20:40

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena!

Najprej se opravičujem za pozen odgovor. Upam, da ti bom vseeno lahko pomagala.

Za začetek nekaj besed o razvoju dojk. Dojke se začnejo oblikovati pri otroku že v maternici. Najprej se pojavi zadebelitev v predelu prsnega koša, ki se imenuje mlečni greben ali mlečna linija. Nato se oblikujejo bradavice in začetki sistema mlečnih kanalov. Ko se deklica približuje najstniškim letom (nastop pubertete), se začnejo prvi vidni znaki razvoja dojk. Ko jajčniki začnejo proizvajati in izločati ženski spolni hormon estrogen, se prične povečevati maščoba v vezivnem tkivu dojke, prav tako prične rasti tudi žlezno tkivo dojke. Posledično se dojke povečajo. Te spremembe na dojkah se pogosto zgodijo istočasno, kot se pojavijo sramne dlake in dlake pod pazduho. Dojke deklice so običajno v celoti razvite do 17. ali 18. leta, vendar v nekaterih primerih lahko še naprej rastejo v njenih zgodnjih dvajsetih letih. Velikost dojk je v prvi vrsti odvisna od dednosti (velikost dojk v družini). Ker pa dojke vsebujejo tudi maščobne celice, se bodo s povečanjem telesne mase prav tako lahko povečale. Opozorila bi tudi, da rast dojk, ki je lahko tudi boleča, ne poteka vedno na obeh dojkah enako, zato dojki običajno nista nikoli popolnoma simetrični.

Sedaj pa še nekaj o povečevanju dojk. Obstaja nešteto trditev o tem, kako naravno povečati velikost dojke (masaže, nanašanje vazelina in različnih krem na prsi vsak večer, različni pripomočki, določena prehrana …). Klinično ni dokazano, da bi določena hrana ali diete povečale dojke. Prav tako ne bo povečala velikosti dojk telesna vadba. Pravilne vaje pa so lahko zelo učinkovite za razvijanje prsnih mišic pod dojkami ter hrbtnih in ramenskih mišic. Tako lahko dojke sicer izgledajo večje, višje in čvrstejše. Številni izdelki na internetu obljubljajo, da bodo povečali velikost dojk. Sem spadajo losjoni, kreme, masaže in različni pripomočki, kot so povečevalne črpalke. Ni kliničnih dokazov, ki bi kazali na to, da kateri koli od teh izdelkov ali pripomočkov sploh vpliva na velikost dojk. Nekatere kreme za povečanje dojk so lahko sicer koristne za kožo. Veliko je govora o masaži dojk. Masaža dojk je odlična za spodbujanje pretoka krvi, podpiranje laktacije in odkrivanje potencialno nevarnih zatrdlin. Vendar je popolnoma neuporabna za večanje velikosti dojk. Ni znanstvenih podatkov, da je povečanje dojk možno s samostojno ali profesionalno masažo.
Edina metoda, ki lahko poveča dojke, je operativno zdravljenje. Vendar pa je pred tem potrebno dobro razmisliti, saj poseg ni enostaven in lahko pride do različnih zapletov. Ta metoda pa zate zagotovo ne pride v upoštev.

Za konec pa – najbolj pomembno je, da se v svoji koži dobro počutimo, da imamo radi same sebe, ne glede na naš zunanji izgled. Ostani zdrava!
Urša Kladnik, dr. med.