Kje najti

Vprašanja na tosemjaz.net.
Fant123

Kje najti

ObjavaNapisal Fant123 » 17 Nov 2020 18:26

Zivjo.. Jst sm star 24 let pa tud nism meu se nobene resne zveze.. Mam občutek da ni nobene okrog mojih let in da ni nobene resne več.. Sem velik poskušal pa mi ni uspel...nevem vec kj ženske se hocjo dons..
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kje najti

Uredništvo » 18 Nov 2020 10:41

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljen!

Najprej hvala, da si se s svojim vprašanjem obrnil na nas. Če povzamem, praviš, da si star 24 let in do sedaj še nisi imel resne zveze. Zdi se ti, da okrog tebe ni nobene punce tvojih let in nobene resne. Praviš, da si veliko poskušal za zvezo, ampak ni uspelo in ne veš, kaj si ženske želijo danes. Če te prav razumem, si se na nas obrnil, ker ne veš, kje najti punco oziroma kako jo najti.

Morda je dobro, da razmisliš, kaj bi si najbolj želel od zveze, torej tvoja pričakovanja in želje, kakšno partnerico bi želel najti (osebnostne lastnosti, zanimanja, interesi, vrednote), da bi se ti zdela v redu in bi si želel z njo razvijati zvezo. Verjamem, da si o tem že veliko razmišljal tudi sam. Mogoče so tudi kje okrog tebe kakšne punce tvojih let, ki so resne in bi si želele zveze, le da jih še morda nisi opazil. Morda lahko med vrstniki oziroma prijatelji, s katerimi se družiš, skušaš povprašati, če kateri pozna kakšno takšno punco, da ti jo predstavijo. Če imaš morda kakšne prijateljice ali sorodnice, lahko tudi njih povprašaš, če poznajo kakšno v redu punco, ki bi jo lahko spoznal. Prav tako pa se morda lahko v tem času vključiš na kakšna online druženja, ki so lahko organizirana tudi preko socialnih omrežij, ter tam naletiš na kakšno zanimivo punco, ki bi jo želel bolje spoznati. Verjamem, da je trenutno malo čudno obdobje, saj se družiti ravno ne moremo in ne smemo, ampak bo tudi to minilo in takrat boš lahko spet v živo spoznaval nove ljudi. Morda lahko naletiš na kakšno zanimivo in resno punco tudi na krajih, kjer se ponavadi giblješ (ali je to fakulteta ali služba ali ulice, po katerih hodiš), pa si jih morda že srečal, a nisi bil pozoren. To je le nekaj možnosti, kjer lahko srečaš zanimivo punco, ki bi jo želel bolje spoznati.

Sprašuješ se še, kaj bi si ženske želele danes, saj tega ne veš. Najboljše je, da takoj na začetku punco povprašaš, kakšna so njena pričakovanja od odnosa (ali želi resen odnos ali ne, kaj točno pričakuje od tebe, kaj ti od nje), da se o tem iskreno pogovorita in povesta, kaj bi si drug želel od drugega. To olajša kasnejše zaplete v odnosu, saj s tem na začetku že naredita velik korak v spoznavanju drug drugega. Prav tako je dobro tudi sam iskreno povedati, kaj pričakuješ, kaj si želiš, morda kakšne slabše izkušnje si do sedaj imel in kaj jih je povzročilo. S tem drug drugemu že pokažeta iskren interes in odkrijeta marsikaj intimnega, na kar sta potem tudi v samem odnosu bolj pozorna. Morda lahko punco tudi povprašaš, ali ji je pomembno, da preživljaš kvaliteten čas z njo, da se pogovarjaš z njo, da ji namenjaš dotike, narediš kakšno delo za njo, jo kam pelješ ali ji kaj kupiš, saj boš na takšen način tudi odkril, kakšna dejanja oziroma pozornosti ji pokažejo tvojo ljubezen. Seveda obratno velja tudi zate, da razmisliš, kdaj se počutiš najbolj ljubljenega in spoštovanega ter da punca to tudi ve. Vsekakor je ključnega pomena v odnosu že od začetka iskrena komunikacija, kjer se stvari povejo na glas, se ne skriva določenih stvari, ne taji in ne laže, saj takšen odnos ne more dolgo preživeti in napredovati. Tudi konflikti so del odnosa, ti niso nujno vedno slabi, saj lahko veliko pripomorejo k rasti odnosa in k določenim dobrim spremembam. S tem, da se z drugo osebo ne strinjamo vedno in se tega zavedamo, smo do nje človeški in jo sprejemamo kljub temu, da nimamo istega mnenja, tudi na nek način rastemo v skupni smeri. To je le nekaj možnosti, na kakšen način se odnos lahko razvija v dobro smer in na kakšen način to tudi ostane partnerski odnos. Vsekakor pa je vsak par in vsak posameznik drugačen in je zato potrebno raziskati, kaj mu je pomembno, kako delovati z njim, kaj pričakuje in si želi, torej ga spoznavati. Upam, da sem ti s tem vsaj malo olajšala in podala vpogled v razvijanje partnerskega odnosa.

Če pa bi si želel še pogovora s kom, bi pa te usmerila v Posvet - Center za psihološko svetovanje: www.posvet.org, kjer se lahko tudi pogovoriš o svoji situaciji in morda slišiš še drugi pogled.

Želim ti vse dobro in te lepo pozdravljam,
Urška Meolic Kotnik, mag. psihologije
Baby Pink
Objave: 32
Pridružen: 16 Avg 2020 13:00

Re: Kje najti

ObjavaNapisal Baby Pink » 18 Nov 2020 17:00

Hej!
Jaz se srečujem s podobnim problemom. Stara sem 22 let in fanta se nisem imela. Sem precej intrvertirana oseba in mi navezovanje novih stikov ni najbolj prijetna izkušnja. Saj ne, da ne bi želela spoznati novih ljudi - gre bolj za to, da nimam teme za pogovor, nisem tako spontana, kot so nekateri. Ljudje, ki jih poznam pravijo, da oddajam pozitivno energijo, da sem vedno nasmejana, a to očitno ni dovolj za druge oz. tega ne opazijo. Res je tudi, da na pogled nisem lepotica, za katero bi se oziral vsaj. In zaradi vsega tega (plus poklic v katerem so večinoma le ženske) nimam nobenega moškega prijatelja, kaj šele fanta. Sicer sem imela dve ponudbi (v 22 letih!) pa se to sta bili bolj v smislu "one night stand", za kar pa se imam preveč rada, da bi se spustila v to.
Tako da ja, nisi edini, ki išče nekoga resnega. Ne vem kakšne imaš kriterije, sama vem, da so moji precej preprosto: ne iščem princa na belem konju, temveč nekoga, s katerim si bova zaupala, se spoštovala in se imela rada. Nothing special ampak očitno so se ti kriteriji preveč za našo družbo, za najine vrstnike...
Kaj iscejo današnje ženske je pa vprašanje za milijon dolarjev - po mojem nekatere se same ne vedo, kaj bi rade... Tako da ti na to težko odgovorim (zgoraj sem ti napisala, kaj iščem jaz, vendar je to le moje mnenje - drugih je še milijon).
Drugače pa ja, nasvet strokovnjaka je ustrezen, je pa res, da je v tem času to še toliko težje...
Srečno in želim ti, da najdeš punco, ki te bo vredna.
Lp