Stran 1 od 1

Fant bi skos seksal

Objavljeno: 16 Nov 2020 09:28
Napisal 33333333333333
S fantom skupaj živima. Seksama vsak dan, če pa kdaj SLUČAJNO ne, potem seksama petkrat na teden. Ta dva dni ne zaradi mene, ker mi ni. Mi tudi prej ze kdaj ni, ampak ce ni tak, da mi cisto ni ni, se se potrudim in “zagrabim” igro, kajti če ga zavrnem, je nervozen in ne skriva svojega nezadovoljstva. Kaj to o njem pove?
On je lahko pol slabe volje se ure ali kar cel dan, veckrat je ze tudi predlagal, da mu ga povlecem, ce mi ni. Sam meni tudi ni potem da bi mu ga povlekla, saj gre ponovno za spolno energijo.
Ne vem kaj naj naredim?

Re: Fant bi skos seksal

Objavljeno: 16 Nov 2020 12:32
Napisal AliceInWonderland
Jaz bi ti svetovala da poslušaj sebe in svoje telo. Če ti ni do tega pač ti ni. Fantje imajo na žalost večji libido. Povej mu, da ne zmoreš vsak dan in da v tem ne uživaš vedno. Naj si sam pomaga. Ni prav, da te v to sili, saj je to tudi neke vrste zloraba. Če se mu ne da dopovedati je težava v njem in ne v tebi. Upam, da je razumevajoč in da te bo poslušal.

Re: Fant bi skos seksal

Objavljeno: 18 Nov 2020 11:30
Napisal Tjaša Hrženjak
Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

tvoj fant nima pravice zahtevati od tebe ničesar, česar si sama ne želiš. Četudi skupaj živita in sta v partnerskem odnosu to ne pomeni, da moraš svoje potrebe popolnoma prilagoditi njegovim. Vedenje, ki ga izraža po tvoji zavrnitvi, kaže elemente čustvenega izsiljevanja z namenom, da bi dosegel svoj cilj, ki je torej zadovoljitev njegovih potreb. Punce včasih težko zavrnejo fante glede spolnosti, ker jih je strah odziva ali izgube njihove ljubezni. Tako lahko takoj, ko fanta zavrnejo, začutijo krivdo in strah in v izogib temu, se fantu podredijo. Če fant uporabi čustveno izsiljevanje zavedajoč, da sproža vse te občutke v punci in da s tem doseže, da se mu ona podredi, lahko govorimo že o zlorabi moči, ki jo ima nad punco, oz. konkretneje spolni zlorabi, ker ima elemente spolnosti. Sprašujem se, če se tvojem primeru tudi dogaja kakšna podobna dinamika?

Predlagam, da se poskušaš s fantom pogovoriti na način, da mu daš vedeti, da ti to, kar počne ni všeč in da ti je neprijetno. Da je tvoje telo samo tvoje, da si človek, ki ima lastne potrebe in želje, ki včasih niso v skladu z njegovimi, vendar jih mora kljub temu spoštovati in upoštevati. V kolikor čutiš nemoč, da bi to storila ali te je strah, predlagam, da se obrneš na nekoga, ki ti lahko nudi podporo pri tem. Ne pozabi, si pomembna in imaš pravico čutiti kar čutiš, četudi ti včasih ni, s tem ni nič narobe. Si okej takšna kot si, s svojimi željami in potrebami ter imaš vso pravico, da drugi to spoštuje. Če še boš potrebovala, pa kar piši.

Držim pesti zate.