Skok na glavo

Vprašanja na tosemjaz.net.
ojojojojojooj

Skok na glavo

ObjavaNapisal ojojojojojooj » 16 Nov 2020 01:19

Leto nazaj sem na morju skocu na glavo v prenizko vodo z glavo sm se zabiu priblizno navpicno nespmonim se usega ampak ko sem prsu iz vode nism mogel dihati lovil sem sapo ne zato ker sem pogoltnil vodo je mozno da je to pd bolecine. Nasledne dni sem se komaj premikal.A zdaj nimam nekih vecjih problemov. Obcasno me boli hrbet zaradi slabe. Po padcu sem hodil k kiropraktiku.
Zanima me ali je lahko kej narobe se od takrat. NAJBOL pa me zanima zakaj nism mogel dihati? mogoce od bolecine? Zato ker enkrat sm padel z motorjem in isto nism mogu dihat oziroma sploh nism spustiu zraka vn kod da pluca sploh ne bi delala nism mogel kontrolirati priblizno 10-20sekund. Hvala za odgovor ce bo sploh kdo odgovoru.
lp
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Skok na glavo

Uredništvo » 16 Nov 2020 13:32

Odgovor svetovalca
___________________

Pozdravljen!

Tako kot si že sam opisal, do takšnih težav z dihanjem pride pri nekem hujšem udarcu, bolečini. Natančnega fiziološkega mehanizma za tem pa žal ne poznam.

Glede dolgoročnih posledic tvoje pošlodbe pa težko povem, ker je to zelo odvisno od škode, ki je nastala.
Glede na opis, je zelo verjetno, da si utrpel pretres možganov. Dolgoročne posledice tega so lahko zelo pestre: od motenj spomina, koncentracije in čustvovanja, pa do motenj motorike, govora ipd.
Če te zanima, ali so pri tebi kakšne od teh dolgoročnih posledic, je najbolje, da obiščeš osebnega zdravnika.

Bodi dobro!
Nikola Zhivkovikj, dr. med.