Koleno in golen?

Vprašanja na tosemjaz.net.
Banana303

Koleno in golen?

ObjavaNapisal Banana303 » 14 Nov 2020 08:29

Pozdravljeni, zadnje 3-4 dni ob hoji (vecinoma v hrib) cutim nekaj cudnega tik pod kolenom navzdol v dolzini priblizno 7cm. Ne znam tocno opisati, vendar cutim kot nek klik, vsakic ko naredim korak. Mislim, da se ta klik naredi tocno pod kolenom ali pa malo nizje. Ne vem, kot da bi se kost cudno obnasala. Res ne znam opisat tega obcutka, kot da bi se nekaj premikalo no. Me ne boli, ni zateceno, ob hoji po ravnem tega ne cutim ali pa vsaj nisem opazila.

Zadnji teden malo vec hodim (po 10 do 12 km na dan, ker drugace me bo korona ubila) in vsak dan priblizno 30-45 min telovadim s svojo tezo (en dan noge, drugi roke, tretji hrbet itd). Mogoce, da je kaksna poskodba, ne vem. Vajena sem hodit, ni da bi se sedaj naenkrat lotila.

Ko pa hodim recimo pol ure, ta obcutek izgine, mogoce ker sem ogreta pa se mi samo zdi, da je izginilo, nimam pojma. Sedaj si mazem z voltarenom in spila sem nalgesin, a verjetno ne bo pomagalo. Bom poskusila mirovat cez vikend. V mirovanju ne cutim nicesar, le kot sem rekla, vecinoma v hoji v hrib (tudi ce je klanec zelo polozen oz minimalen). Poskusila sem tudi menjat obutek in ni spremembe.

Brala sem po netu, a nisem nasla nic pametnega. Povsod pisejo o bolecinah, ki pa jih jaz nimam. Kaj menite vi? Naj neham zacasno z vsem gibanjem? Grem k zdravniku?

Hvala in lep pozdrav.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Koleno in golen?

Uredništvo » 16 Nov 2020 09:14

Odgovor svetovalca
___________________

Pozdravljena,

verjetno gre za bolečino ob preobremenitvi. Vsekakor malo počivaj par dni.
Glede na opisano imaš verjetno vnetje pokostnice, značilno tekaško nadlogo.

Če ne bo bolje, se oglasi pri svojem zdravniku.
Upam, da moj odgovor kaj pomaga. Bodi dobro,
Igor Rakuša, dr.med.,
specialist družinske medicine