Stran 1 od 3

Kje najti fanta

Objavljeno: 12 Nov 2020 18:51
Napisal Ginekolog1
Poudravljeni!

Stara sem 22 let. Glede teh stvari se zelo sekiram. Pred dvema letoma sem dobila vabilo za pap bris in letos ponovno ampak se nisem spolno aktivna.
Zdej me zanima kak te ginekolog pogleda ko prides tja oziroma ze sestra in ji poves ko te vprasa za spolne odnose da jih se kr nisi mel.
Ker potem ne more opraviti pregleda ali ga lahko na zori sem prebrala da rezultat ni tako ucinkovit ce se pap bris opravi pri devicah
Nimam pa se sploh izbranega ginekologa

Hvala za odgovor

Re: Kje najti fanta

Objavljeno: 13 Nov 2020 09:36
Napisal Du da
pri devicah se bris ne dela, bodo pa to, da si devica in ga ne rabiš, zapisali v tvojo kartoteko najbrž, če boš šla na pregled.

Re: Kje najti fanta

Objavljeno: 13 Nov 2020 19:11
Napisal Baby Pink
Hej!
Sama sem v isti situaciji. Redni pregled mi je ginekologinja naredila prek ultrazvoka (spodnji del trebuha) ob prvem obisku (pri 17. letih). K ginekologinji sem šla zaradi težav s kožo (zdravila sem jih s kontracepcijskimi tabletkami). Nekaj tednov nazaj sem zaradi težav spet sla k njej. Me je sestra vprasala, ce sem se devica, ko sem ji potrdila, me je usmerila v sobo za ultrazvok - spet ultrazvok trebuha. Stara sem 22 let, brisa mi se niso vzeli.
Ti pa polagam na srce, da si ginekologa poiščeš čim prej, saj so čakalne vrste kar dolge in če res potrebuješ pomoč, je fino, če ga imaš na razpolago.
Srečno in lp

Re: Kje najti fanta

Objavljeno: 14 Nov 2020 15:33
Napisal Ginekolog1
Hvala za odgovor babypink.
Vem da bi si mogla ze zdavnaj poiskat,ampak glih zarad te"težave" ker se nisem mela spolnih odnosov mi je ful tesko.
Ker vse majo ze skor pri 16,17 letih spolne odnose.
In jst se pol pocutim ful cudno da se pri 22 nisem,saj mi tudi prijateljce pravjo da ful predolg čakam.
Kako pa ti to resuješ ko te sprasujejo drugi ce si ze mela spolne odnose,če si ze mela fanta,ce si se ze poljublala?
Lp

Re: Kje najti fanta

Objavljeno: 15 Nov 2020 21:58
Napisal Tinkara Srnovršnik
Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

pohvalno je, da s spolnimi odnosi ne hitiš, če zanje še nisi pripravljena. Na to si lahko ponosna in naj te nikar ne bo sram pred prijateljicami.
Kar se tiče odvzema brisa, pa je tehnično mogoč tudi pri dekletih, ki še niso imela spolnih odnosov, saj se lahko uporabi najmanjši inštrument- v kolikor se seveda strinjaš.

Lep pozdrav.

Re: Kje najti fanta

Objavljeno: 16 Nov 2020 10:50
Napisal Du da
Ko sem bila devica meni ultrazvoka niso delali, zakaj se ultrazvok dela namesto brisa?
Meni so rekli da če nerabiš brisa, tudi ginekologa nujno ne rabiš?

Re: Kje najti fanta

Objavljeno: 17 Nov 2020 07:51
Napisal Tinkara Srnovršnik
Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena,

ultrazvok se ne izvaja namesto brisa, to sta namreč dva popolnoma različna posega. Tega, kar so ti rekli drugi, pa ne morem komentirati.

Lep pozdrav.

Re: Kje najti fanta

Objavljeno: 17 Nov 2020 13:03
Napisal Du da
Meni bi bilo zelo nerodno iti ginekologu saj se to da si devica in nerabiš brisa piše v kartoteko vsaj meni so in se mi zdi da se to nikogar ne tiče in ne vem kako iti sploh? Vprašanje: če brisa ne rabiš, si tudi ginekologa ne rabiš nujno izbrati?

Re: Kje najti fanta

Objavljeno: 17 Nov 2020 19:47
Napisal Baby Pink
Zivjo!
Najprej odgovor za Ginekolog1: kot si zapisala, tudi jaz nisem še imela fanta, nisem še nikogar poljubila. Ja, vcasih je težko, včasih bi najraje sla s prvim fantom, ki ga srečam na ulici in "opravila" z njim, da bi lahko rekla, da sem to dala čez. Ampak ne! Enostavno se ni prišel čas za to. Se preveč cenim, da bi nedolžnost zgubila z nekom, ki bi me imel le za eno noč... Verjetno je pri tebi enako, če si pri teh letih se devica.
(Pravi) prijateljici imam le dve, obe imata že več let resno zvezo. Je včasih res bedno, ko smo skupaj in onidve na polno debatirat o težavah s fanti, o raznoraznih spolnih avanturah, jaz pa sem tam kot tretje kolo. Ampk mi pa nikoli nista rekla "kaj pa ti čakaš?" "a ni že čas za to?".
Sem sicer precej zadržana oseba najbolje se počutim v krogu tistih, s katerimi sem domača in mi je navezovanje novih stikov kar precej stresno. Da bi rekla, da imam kakšnega moškega prijatelja ne morem reči - zgolj kakšen znanec, pa se to tak, da si iz menjaš par besed in to je to.
Včasih tudi kakšni sorodniki rečejo v šali "zdej pa kmalu otroci kajne". Pomoje postanem čisto rdeča v obraz, nekaj na hitro bleknem in upam, da se tema hitro spremni. Je pa včasih res težko. Včasih si res želim imeti nekoga. Pa ne zaradi pritiska družbe, temveč zaradi sebe. Včasih res pogrešam ljubeč dotik, topel objem in pogovor z nekom, ki bi ga imela rada.
Sicer pa glede ginekologa: verjetno je odvisno od vsakega posebej, ampak pri moji je bil prvi pregled kar sproščen (kolikor je pač pregled lahko sproscen🤣). Se najprej pogovoriš s sestro, nato z ginekologinjo. Vprašala me je, ali sem spolno aktivna, ali nameravam imeti kmalu odnose. Ko sem rekla ne, ni nič vrtala vame zakaj ne itd... Verjetno nisva edini 22-letni devici🤣. Nekatere se za to odločijo iz verskih vzrokov, nekatere iz drugih prepričanj... Vsekakor pa je zdravje na prvem mestu, zato ti ne bi smelo biti nerodno (verjamem, da je bolj nerodno, če moraš h ginekologu, če ti notri ostane kondom ali pa se ti zatakne kakšna spolna igračka... Mislim, da je takrat zadrega veliko večja - morda te to kaj potolazi🤣).
Če želiš mi lahko pišeš na mail, pa se še kaj pogovoriva😉 anjakranjcan@gmail.com (mail je izmišljen - lahko tudi ti pišeš iz izmišljenega)


Odgovor za Du da: obisk ginekologa je potreben, če imaš težave... Lahko tako kot jaz, ko sem imela težave s kožo (so rešljive s kontracepcijskimi tabletkami), če nimaš menstruacije, če te kaj boli, čudni izcedki... Četudi si devica te lahko doletijo takšne težave, zato obisk ginekologa kljub nedolžnosti ni nepotreben. Če imaš ginekologa že izbranega, je toliko lažje ko se težave pojavijo.
Lp

Re: Kje najti fanta

Objavljeno: 18 Nov 2020 09:43
Napisal Tinkara Srnovršnik
Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena,

kar je zavedeno v zdravniškem kartonu, je samo med vama z ginekologom, tako da ne skrbi.

Lep pozdrav.