Seks

Vprašanja na tosemjaz.net.
Dc12

Seks

ObjavaNapisal Dc12 » 11 Nov 2020 23:09

Pozdravljeni,


Imam problem, s fantom sva skupaj ze skoraj eno leto. Na zacetku je bil zelo zagnan za to da me oralno zadovolji oz da me z roko masira spodaj. Zdaj pa ze res dolgo casa tega nisem dobila, sem mu povedala in vedno ima neke izgovore. Nevem no imam dobro higieno, nima cudnega vonja, res nevem kaj je narobe. Jaz mu vedno dajem oralno zadovoljitev, ampak res vedno, on pa ne. Rekel je tudi da vcasih pozabi, ampak drugih izgovorov pa niti nebom omenjala ker so obupni.


Lp, anonimka
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Seks

Uredništvo » 16 Nov 2020 11:36

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena anonimka!

Vesela sem, da si mi zaupala svoje probleme. Spolnost in spolna zadovoljitev je med dekleti še vedno prepogosto tema, o kateri se ne pogovarjamo, pa bi se morali, zato sem vesela, da si spregovorila.

V razmerju je zagotovo pomembno, da vanj vložiš ljubezen in trud, ampak prav toliko je pomembno, da nekaj (približno enakovrednega) tudi ti dobiš iz razmerja. Torej: tudi tebe bi partner moral spolno zadovoljiti, še posebej, če si tega želiš in si mu to tudi povedala. Problem zagotovo ni v tebi, glede tega ti ni treba skrbeti. Je pa težavno, če se tvoj partner izmika pogovoru o tem oziroma samemu dejanju brez pravega razloga. Možno je, da mu tvoja sreča in zadovoljstvo ne pomenita dovolj, da bi se za to potrudil. To je velikokrat zelo težko sprejeti. Čeprav nam zdaj pišeš le o težavah na spolnem področju, je zelo možno, da se bodo te težave razširile in pokazale še v drugih vidikih vajine zveze. Danes mu torej ni do tega, da bi se zate potrudil pri spolnosti, jutri pa mogoče tudi ne bo več pripravljen na sklepanje kompromisov ali skupno zabavo.

Praviš tudi, da so njegovi izgovori obupni, zato mislim, da je jasno, da mu ni do oralne spolnosti s tabo. Je pa vprašanje zakaj. Večinoma je fantom spolnost s partnerko ključna, tudi oralna spolnost in zadovoljitev partnerja je v razmerju zelo pomembna. Glede na to, da si se s fantom o tem že poskusila pogovoriti, pa se ni nič spremenilo, ne vidim, kaj bi drugega še lahko naredila. Je pa spolnost zagotovo pomemben vidik razmerja, zato mislim, da situacije ne bi smela sprejeti. Premisli o tem, koliko je tvojemu fantu do tebe in kako to kaže. Sama veš najbolje, ampak to, kar si mi povedala, zagotovo ni spodbudno za vajino zvezo. Če imaš nekoga rad, si želiš, da je srečen in zadovoljen v razmerju, za kar boš naredil marsikaj – tako kot se trudiš ti. Če pa partner ni pripravljen narediti nič za tvojo srečo, še posebej potem, ko mu poveš, kaj bi rada in jasno izraziš svoje želje, lahko to postane problem. Mislim, da ti tvoj partner ni pripravljen dati, kar si želiš, zato lahko mogoče začneš iskati drugje.

Zaupaj mi, kako bo šlo. Želim ti vse dobro.
Ajda Novak, dipl. psihologinja (un)