Depilacija

Vprašanja na tosemjaz.net.
K kaj
Objave: 9
Pridružen: 11 Okt 2019 22:27

Depilacija

ObjavaNapisal K kaj » 03 Nov 2020 22:35

Pozdravljeni
Poleti grem na maturantski izlet (če nam bo koronavirus dopuščal). To pomeni en teden morja, sonca in kopalk. Pa me zanima kaj mi predlagate, da grem na depilacijo celotnega telesa v salon? Največji problem je bikini predel, kjer se že drugi dan spet vidijo črne pikice in seveda se bo to videlo tudi pri kopalkah. Ali mi predlagate kaksno dobro depilacijsko kremo ki odstrani dlacice tudi malce s korenino vred, saj bi tako pozneje spet zrasle.
Vglavnem moje vprasanje je ali naj grem v salon in mi depilacijo naredijo tam oziroma se boljše ce mi lahko predlagate kakšno zelo dobro depilacijsko kremo?
Hvala za odgovor
Du da

Re: Depilacija

ObjavaNapisal Du da » 04 Nov 2020 14:33

Bolje kot depilacijska krema je epilator ali vosek doma.
ČĆe želiš lahko greš tudi v salon.
K kaj
Objave: 9
Pridružen: 11 Okt 2019 22:27

Re: Depilacija

ObjavaNapisal K kaj » 07 Nov 2020 02:05

Doma imam epilator ampak na bikini predelu preveč boli
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Depilacija

Uredništvo » 08 Nov 2020 22:05

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena!

Z depilacijskimi kremami je tako, da odstranijo samo del dlake, ki je nad kožo in dlake naprej rasteji z enako "hitrostjo" kot sicer pri tebi. Depilacijske kreme nekaterim bolj ustrezajo kot britje in jim manj nadražijo kožo, spet drugim krema ne odgovarja, saj je koža nanje preobčutljiva.
Če se odločiš za odstranjevanje z depilacijsko kremo, ti svetujem, da najprej s preizkusom na manjšem delu kože, preveriš, kako tvoji koža le-ta ustreza.
Ker je bikini predel res problematično področje, kar se tiče depilacije (pogosto vraščanje dlak, dlake hitro zrastejo nazaj), je za ta predel morda res smiselno lasersko odstranjevanje v salonu. Rezultati bodo trajnejši kot po drugih načinih (d)epilacije.
Še ena možnost so domači IPL laserji, ki so cenovno ugodnejši kot epilacija v kozmetičnem salonu, tudi rezultati so trajnejši kot pri britju, voskanju ipd.
Glavni pogoj, da bo tovrstno odstranjevanje dlak pri tebi učinkovito pa je, da imaš temnejše dlake in svetlejšo polt. Pri svetlih dlakah je laser praktično neučinkovit.
Upam, da sem ti pomagala pri odločitvi in boš lahko na maturantskem izletu sproščena in samozavestna.

Lep pozdrav,
Sanja Vulović, dr.med., specializantka pediatrije
K kaj
Objave: 9
Pridružen: 11 Okt 2019 22:27

Re: Depilacija

ObjavaNapisal K kaj » 16 Nov 2020 21:32

Hvala za pomoč