Kriva hrbetnica

Vprašanja na tosemjaz.net.
To_sem_jaz_uporabnik
Objave: 64
Pridružen: 09 Apr 2019 16:05

Kriva hrbetnica

ObjavaNapisal To_sem_jaz_uporabnik » 10 Okt 2020 13:35

Pozdrav,

Leto nazaj sem imel probleme z hrbtenico, in dobil sem vaje zaradi grbe. Vaj priznam nisem opravljal, saj so trajale zelo zelo dolgo. Zdej mi je zal, ampak prepozno. Ko lezim na trebuhu vec kot 2 minute se komaj dvignem od bolecin. Zadnje 2 meseca pa imam bolecine v prsnem kosu, predvsem ob globokem dihanju ali naglo dviganju trupa, ugl. povsod kjer napinjam prsa. Ni prislo do tega da bi izgubil sapo, tudi bolecina v prsih ni mocna ampak vseeno traja ze dolgo pa sem malce zaskrbljen. Kaj vi mislite, kaj je najboljse narediti v tem trenutku in kaj bi to lahko bilo ?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kriva hrbetnica

Uredništvo » 12 Okt 2020 21:27

Odgovor svetovalca
_________________

Pozdravljen,

težko bi dal konkreten odgovor na to vprašanje. Sigurno ne bo škodilo, če boš zdaj začel z vajami, ki so ti jih dali že lani. Lahko poskusiš, če bo na ta način kaj bolje.

Če bo z vajami bolečina še vseeno vztrajala, potem je sigurno potreba kontrola pri ortopedu, pri katerem se vodiš, da oceni, če se je stanje dodatno poslabšalo in kaj je potrebno narediti.

Do takrat, če so bolečine hude, lahko vzameš tableto paracetamola 500 mg (Lekadol), največ 4x na dan. Med posametnimi odmerki pa mora biti vsaj 4 ure presledka, še bolje 6 ali 8 ur.

Bodi dobro!
Nikola Zhivkovikj, dr. med.