Skrb za okolje

Vprašanja na tosemjaz.net.
sovica7
Objave: 4
Pridružen: 21 Sep 2020 11:18

Skrb za okolje

ObjavaNapisal sovica7 » 10 Okt 2020 11:38

Zdravo,

Ker se s tem šolskim letom moje gimnazijsko izobraževanje zaključuje, se vsak dan bolj sprašujem o svojem "poslanstvu" in si glavo razbijam z neskončno vrsto vprašanj v povezavi z nadaljnim študijem.

Po dolgem razmisleku in zazrtju v svoje želje sem prišla do zaključka, da želim skrbeti za naravo in okolje, v katerem živimo in s tem pomagati naravi sami, živalim in posledično tudi človeku. Dejstvo je, da se je vse skupaj v zadnjih letih začelo podirati in želim biti tista, ki naredi kaj v to smer.
Zato me zanima, kateri študij bi me najbolje opremil s potrebnim znanjem in kje bi bilo najbolj pametno da se nato zaposlim.
Prav bi mi prišla tudi kakšna izkušnja in nasvet tistih, ki se s tem ukvarjate in imate to vizijo.

Za kakršno koli pomoč bom zelo hvaležna.

Lep pozdrav :)
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Skrb za okolje

Uredništvo » 12 Okt 2020 12:21

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena.

Zdaj sama ti iz izkušenj žal ne znam svetovati, saj sem psiholog. Moje poslanstvo je, da pomagam ljudem. Kar ti lahko pomagam glede izbire je to, da si podrobneje pogledaš smeri, ki jih ponujajo različne biotehniške fakultete. Na mojaizbira.si, boš našla veliko programov, ki se skladajo s tvojimi željami (npr.: okoljevarstvenik, naravovarstvenik, ekolog, ...). Poglej kakšne predmete ponujajo različni programi, ter kaj in kje boš lahko pripomogla s svojim poklicem. Žal pa nisem iz te smeri, da bi ti lahko dala kakšen vpogled glede izkušenj na tem področju. Morda se povežeš s kakšnim študentom iz teh smeri in se malo pozanimaš.

Veliko uspeha pri izbiri.
Doroteja Vodopivec, mag. psihologije