Nedrček

Vprašanja na tosemjaz.net.
Du da

Nedrček

ObjavaNapisal Du da » 10 Okt 2020 09:55

Nek lepotni kirurg je rekel da prsi ohranjajo svojo obliko s 24/7 nošenjem modrčka ali s čim več nošenja kakšnih revijah piše da se z modrčkom mišice polenijo, znošenjem modrčka kako je, rada bi lepe prsi imela.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nedrček

Uredništvo » 13 Okt 2020 23:36

Odgovor svetovalke
___________________

Živjo!

Zanimivo vprašanje! Poskušala sem najti kakšno študijo, ki bi raziskovala tvojo dilemo, pa žal nisem našla nič zanesljivega in ti tako težko zanesljivo odgovorim na tvoje vprašanje.
Brez znanstvenih dokazov pa ti lahko rečem, da ima vsaka ženska drugačne prsi in da so vsake prsi lepe, pomembno je le, da so zdrave. Opazila boš, da se bodo tudi tvoje spreminjale skozi leta-odvisno od menstrualnega cikla, nosečnosti, dojenja,.. Zato ti svetujem, da redno, enkrat mesečno, opraviš samopregled prsi (veliko poučnih videov najdeš na spletu) in tako spoznas svoje telo ter hkrati spremljaš morebitne spremembe.

P.S.: Oprosti za pozni odgovor, imela sem nekaj tehničnih težav!

Srečno!
Katarina Zemljak, dr. med.
Du da

Re: Nedrček

ObjavaNapisal Du da » 14 Okt 2020 18:46

Ta kirurg je govoril da nošenje modrčka 24/7 preprečuje povešenje prsi, nekje drugje sem zasledila da modrček poleni prsi in je brez modrčka priporočljivo spati. Govorim o povešanju prsi. Ne veste kaj je res potem? Za spanje se priporoča navadni ali športni modeček? Za telovadbo navaden modrček ni ok in ke potreben športni če veste?
Našla sem nasvet da povešanje prsi preprečuje če si na koncu tuširanja stuširaš prsi z mrzlo vodo?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nedrček

Uredništvo » 17 Okt 2020 18:57

Odgovor svetovalke
____________________

Dojke večinoma sestavlja maščobno tkivo v katerem se nahajajo žleze, spodaj pa so pektoralne mišice. Trening teh mišic zagotovo nekoliko vpliva na obliko, gravitacija pa na maščobo in kožo naredi svoje. Ne znam ti zares povedati, kako bi ne/nošenje modrčka vplivalo na obliko in povešenost dojk. Med spanjem modrčka skoraj zagotovo ne potrebuješ. Za šport pa je najverjetneje boljši športni modrček, še posebej za večje prsi, ker nudi večjo oporo in preprečuje bolečine v hrbtu in zgornjem delu prsnega koša, ki jih povzročajo večji, ponavljajoči premiki dojk med gibanjem.
Glede tuširanja z mrzlo vodo pa ne vidim razloga kako bi to vplivalo na obliko prsi.

Srečno!
Katarina Zemljak, dr. med.
Du da

Re: Nedrček

ObjavaNapisal Du da » 19 Okt 2020 22:26

Nekatere študije vem da pravijo da nošenje nedrčka je izbira posameznice in ni nekih znanstvenih študij. Lepotni kirurg je rekel da med spanjem nedrček stisne prsi in tako ohranja obliko, preprečuje povešenje?
Za tuširanje sem zasledila da topla voda raztegne kožo in pripomore k povešenju, mrzla voda pa nazaj skrči kožo in ohranja elastičnost?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nedrček

Uredništvo » 20 Okt 2020 10:35

Pozdravljena Du da,

svetovalka je na tvoja vprašanja v tej temi že nekajkrat odgovorila in ti pomagala kolikor je lahko. Če se boš znašla v čustveni stiski ali dilemi glede svojega zdravstvenega stanja, si vabljena, da še pišeš.

Iz uredništva te lepo pozdravljamo.
Uporabnik13393972u

Re: Nedrček

ObjavaNapisal Uporabnik13393972u » 20 Okt 2020 13:48

Seveda toplota raztegne, mraz pa skrci vendar ne trajno. Tisti trenutek so prsi lahko vecje kmalu pa grejo nazaj v normalno velikost