Prosim pomoč

Vprašanja na tosemjaz.net.
Prosim pomoč

Prosim pomoč

ObjavaNapisal Prosim pomoč » 09 Okt 2020 22:08

Prosim da vsebino izbrišete zaradi moje prepoznavnosti in varnosti že vnaprej oprostite zaradi slovničnih napak in HVALA za kakeršenkoli odziv

/Izbrisano v uredništvu/
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Prosim pomoč

Uredništvo » 13 Okt 2020 10:14

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena,

zelo žal mi je, da se moraš v življenju soočati s tako hudimi preizkušnjami. Nihče ne bi smel biti deležen takšnih zlorab! In zelo si bila pogumna in močna, da si te zlorabe prekinila. Prav zato sem prepričana, da boš zmogla prekiniti tudi krog psihičnega nasilja ženske, pri kateri si sedaj nastanjena. Tudi ta te namreč izkorišča. In to zelo! Kar je povsem nesprejemljivo!

Nihče ne bi smel nikomur govoriti, da se naj ubije. Dejstvo je, da gospa tvojo nesrečo izkorišča, te ponižuje, kar je resnično, resnično povsem nesprejemljivo! In nujno je, da se izseliš, umakneš v varno zavetje. Poišči pomoč. Če imaš dobre izkušnje s kriminalistom in tožilko, ju prosi za možnost pogovora in usmeritve pri iskanju ustrezne nastanitve. Tako se boš morda bolj opolnomočila in se zavedala, da je vedenje tvoje stanodajalke povsem nesprejemljivo. Nujno bi bilo, da bi se obrnila tudi na pristojni Center za socialno delo, kjer bi ti lahko nudili pomoč pri namestitvi v varno hišo.

Drago dekle, potrebuješ mirno in varno zavetje, kjer boš imela podporo pri razreševanju stisk, ne pa, da ti oseba, s katero živiš, stiske še poglablja. Tega si resnično nihče ne zasluži! Verjemi mi, da si vredna, da živiš, da živiš zase in za otroka, ter je nujno, da poiščeš pomoč. Ne dovoli si, da te nekdo, ki je bil do tebe (če prav razumem tvoj zapis) prijazen zgolj teden dni, tako izkorišča in ponižuje. Ta oseba resnično ni vredna tvoje pozornosti! Gospa nad tabo izvaja psihično nasilje. Takoj danes, ko boš prebrala ta zapis, pokliči pristojen Center za socialno delo in prosi za takojšnjo pomoč. Varne hiše namreč nudijo ženskam in otrokom, ki doživljajo kakršnokoli obliko nasilja (psihično, fizično ali spolno) možnost umika in nastanitve. Predstavljajo varen prostor, kamor se lahko zatečejo in ob podpori strokovnih delavk uredijo življenje. Lokacija varnih hiš je tajna. Na naslednji spletni strani si lahko prebereš več:
https://www.scsd.si/centri-za-socialno-delo/varne-hise/.

Prosim ne poškoduj sebe, temveč moči usmeri v iskanje rešitev zase, kajti to si vsekakor zaslužiš. In tudi zmoreš. Kar si v preteklosti že pokazala. Poišči si pomoč pri strokovnih delavcih. Če prvič morda ne boš slišana, poskusi še. In še. Z gospo, kjer si nastanjena, pa takoj prekini stike.

Polona Kunstelj, univ. dipl. socialna pedagoginja
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Prosim pomoč

Uredništvo » 13 Okt 2020 12:19

Pozdravljena,

tako kot svetovalka, te tudi mi spodbujamo, da čim prej poiščeš pomoč na Centru za socialno delo v tvojem kraju. Obrneš se lahko tudi na Mrežo psiholoških svetovalnic Posvet, kjer nudijo brezplačna svetovanja za odrasle osebe v 14 krajih po Sloveniji. Za obisk svetovalnice ne potrebuješ napotnice ali izkaznice zdravstvenega zavarovanja. Naročiš se lahko preko telefona ali maila. Več informacij najdeš na www.posvet.org.

Če želiš, nam lahko pišeš tudi na mail tosemjaz@nijz.si in te bomo podprli ter ti pomagali pri iskanju ustrezne pomoči.

Čakamo na tvoj odgovor.
Vse dobro in prijazen pozdrav iz uredništva
Prosim pomoč

Re: Prosim pomoč

ObjavaNapisal Prosim pomoč » 13 Okt 2020 13:44

Pozdravljeni prosim ne objavite javno...

/Izbrisano v uredništvu/
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Prosim pomoč

Uredništvo » 13 Okt 2020 15:11

Radi bi storili vse, kar je v naši moči in ti pomagali, da dobiš ustrezno strokovno pomoč.
Če želiš, nam lahko napišeš naslov, kjer se nahajaš ali tvojo telefonsko številko in te bo svetovalka poklicala ter ti pomagala poiskati pomoč. Teh podatkov seveda ne bomo objavili.

Čakamo na tvoj odgovor.
Uredništvo