Tumor na secilih ali menstra

Vprašanja na tosemjaz.net.
Ali je resno

Tumor na secilih ali menstra

ObjavaNapisal Ali je resno » 08 Okt 2020 17:48

Pozdravljeni,
Sem 16 letno dekle, 4.10.2020 sem odsla urinirat in, ko sem se obrisala je bil na papirju madež krvi, vendar ta v urinu ni bila prisotna. Nisem imela pekočega občutka pri uriniranju, tudi pijem dober liter do liter pa pol vode na dan. Kadim ne, alkohola pa tudi ne pijem. Sedaj me pa zanima ali je ta kri bila kot znak prihajajoče menstruacije, ki sem jo dobila čez 2-3 dni(sem pa bolj prepričana, da iz tam ta kri ni prišla nisem 100%, ker se je to bežno zgodilo) ali je kaj s sečili narobe. Brala sem o raznih tumorjih in o krvi v urinu, ki je lahko videna samo mikroskopsko, sedaj me pa pošteno skrbi. In me zanima, če je potrebno zagnati paniko.
Najlepša hvala za vase odgovore
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Tumor na secilih ali menstra

Uredništvo » 09 Okt 2020 10:54

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

glede na opisano je nemogoče sklepati, za kaj gre; če te skrbi, je potrebno opraviti preiskavo urina pri osebnem zdravniku.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
To_sem_jaz_uporabnik
Objave: 64
Pridružen: 09 Apr 2019 16:05

Re: Tumor na secilih ali menstra

ObjavaNapisal To_sem_jaz_uporabnik » 10 Okt 2020 13:31

Pozdrav,

Sem sicer fant ampak sem tudi jaz imel problem z krvjo v urinu, na koncu se je izpostavilo da gre le za pesek v ledvicah, ki blokira normalno delovanje, in sama ledvica kot organ ki proizvaja kri je trpela in zato se je kri pojavila v samem urinu. Zato naj te ne bo strah, tumor na secilih pri mladih je zelo redka stvar, tudi pri starejsih ni najbolj pogost. Vseeno pa pojdi k osebnemu zdravniku, ki ti bo naredil osnovno preiskavo urina, ce tam ne bo nic sumljivega, bos dobila napotnico k orologu, ki bo verjetno opravil ultrazvok secil, in opravil natancnejso preiskavo urina. Lp.