ne ljubim ga več

Vprašanja na tosemjaz.net.
wuqidz

ne ljubim ga več

ObjavaNapisal wuqidz » 08 Okt 2020 06:34

Pozdravljeni. Imam fanta, 2 mesca in imam mešane občutke glede njega. Moja družina ga sploh se ni spoznala. Ko ga povabim domov, vedno "nima časa". Velikokrat pa sem jaz pri njemu, kar mi ne ustreza več. Vedno gledava film in vedno me zacne slatat tam spodaj (tudi ce ima samo roko na tem mestu mu je ok, vendar meni je bedno). Je tudi mozoljast in mi je malo nagravžno pri poljubljanju (vem, nesramno ampak on tega ne dojame). Nevem več, zakaj sem bila tako zaljubljena vanj.
Je pa res, da sva skupaj preživela ogromno lepih spominov in tistih "kjut malih dejtov", ki jih morda ne bom doživela pri nobenem fantu več. Verjetno se motim...
Želim imeti fanta, ki je moj najboljši prijatelj in ne fanta, ki mi na 5 minut napiše, da me ima rad potem me pa samo poljublja in šlata. Jaz želim več tistih lepih stvari, ki jih je zadnje case vedno manj. Resnično si ga predstavljam samo kot prijatelja, saj se mi zdi to bojlša odločitev zame. Skos mi bo govoril, kako me ljubi in da sem prava zanj in sčasoma se ga bom zagotovo naveličala. Ampak nočem zgubiti še ene osebe, kot sem ze kaksno prijateljico.
Morda pa se motim in je prav, da nadaljujeva z razmerjem, vendar ko bi se o tem pogovorila, bo tako užaljen, da mi tudi dobro jutro ne bo več napisal, tega se bom pa zlahka naveličala. Nima tudi nobenega prijatelja, kar mi je se posebej dolgocasno in se zavedam da sem njemu med res najpomembnejsimi osebami v njegovem življenju in ga bom s tem mocno prizadela...
Kaj naj storim?!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: ne ljubim ga več

Uredništvo » 09 Okt 2020 07:42

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena wuqidz!

Veseli me, da si se obrnila na našo spletno svetovalnico in nam zaupala svojo stisko.

Najprej bi se rada posvetila tvojemu zapisu o tem, da ti ne odgovarja, če se te fant dotika na intimnih predelih. Svetovala bi ti, da fantu poveš, kadar ti to ne ustreza. Zavedaj se, da je tvoje telo samo tvoje in da imaš vso pravico, da poveš, kadar ti nekaj ne odgovarja. Partner, ki te bo imel res rad in mu ne bo vseeno zate, te bo razumel in upošteval. Vedno pa je priporočljivo tudi to, da se s partnerjem pogovarjata o tem, kaj komu ustreza oz. kaj si v zvezi želita. V povezavi s tem ti svetujem tudi to, da si s svojim fantom vedno iskrena in mu poveš, da bi si npr. kdaj želela tudi to, da se dobita pri tebi. Partner, ki te ima res rad, se bo zate potrudil tudi na tak način. Pomislila pa sem, da tvoj fant morda še ni pripravljen na srečanje s tvojimi starši oz. ima kakšne zadržke pred tem (lahko ga je strah, kakšen vtis bo naredil). Fantu bi na tvojem mestu povedala tudi to, da si želiš malo drugačno zvezo (pišeš, da si želiš več lepih stvari). Ne pozabi, da drug drugemu ne moremo brati misli, lahko pa si stvari zaupamo in se o njih pogovorimo. Lahko pa fanta tudi sama povabiš na kakšen sprehod ali na kosilo, kjer se bosta imela priložnost več pogovarjati in družiti na nekoliko drugačen način. Tudi punce moramo včasih dati pobudo.

Napisala si, da imaš s svojim fantom veliko lepih spominov, kar me veseli. Vedno je lepo ohraniti pozitivne spomine na določeno osebo, pa čeprav smo z njo izgubili stik ali pa prekinili zvezo. Sicer pa je ljubezen zelo nepredvidljiva. Vsak posameznik svojega partnerja ali celo življenjskega sopotnika spozna v drugačnih okoliščinah in v različnih starostih. Zato ti res ni treba skrbeti, da tega ne bi še kdaj doživela.

Tvoja glavna dilema pa je, ali bi s fantom ostala v zvezi ali ne. Dejstvo je, da sama že veš, kaj si želiš, saj si napisala, da je zate boljša odločitev, če sta le prijatelja. Pomembno je, da si sama uspela prepoznati, kaj je zate najbolje in spodbujam te, da temu slediš. V kolikor se odločiš, da bosta le prijatelja, mu to iskreno povej. Če si mu pripravljena stati ob strani tudi kot prijateljica, mu daj vedeti tudi to. Na tvojem mestu sicer ne bi predvidevala, da se boš fanta naveličala, kako pa bo izgledala zveza v nadaljevanju, ne more vedeti nihče, saj ni pravega »recepta«, po katerem bi lahko vedeli, kako se bo zveza razvijala vnaprej.

Ne glede na to, kako se boš odločila, pa lahko fantu pomagaš, da pridobi kakšnega novega prijatelja, saj praviš, da jih nima veliko. Lahko mu predlagaš, da se pridruži kakšnemu šolskemu krožku, športu ali kaj podobnega. Nekam, kjer bi lahko spoznal druge fante ali dekleta, ki imajo podobne interese kot on. Če mu boš poskušala pomagati na tak način, se boš zagotovo dobro počutila. Ljudje navadno občutimo pozitivna čustva, če uspemo nekomu pomagati.

Upam, da ti bo odgovor kaj v pomoč! Lepo se imej.
Lea Kopač, dipl. psihologinja (un)