dilema..

Vprašanja na tosemjaz.net.
najree

dilema..

ObjavaNapisal najree » 14 Sep 2020 15:52

prosim da ne objavite javno.

/Izbrisano v uredništvu/
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: dilema..

Uredništvo » 18 Sep 2020 12:11

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljen,

po tvojem sporočilu lahko jasno razberem, da je tvoja velika želja biti na računalniški šoli. Četudi se je zdaj sprostilo mesto in imaš možnost prepisa ter s tem tudi uresničitve svojih želja, si postavljen pred težko odločitvijo.

Omenil si, da je eden izmed razlogov, zaradi katerega oklevaš s prepisom, (ne)razumevanje z novimi sošolci. Verjetno si imel podoben pomislek preden si se vpisal na srednjo šolo za logistiko, pa poglej – sam si rekel, da se tam dobro razumeš s sošolci in imaš celo dva najboljša prijatelja, s katerima se veliko družiš. To vsekakor nakazuje, da imaš sposobnost navezovanja stikov in verjamem, da bi bilo na računalniški šoli podobno. Med drugim te tudi skrbi, da boš ob morebitnem prepisu izgubil stike s trenutnimi sošolci. Verjetno se boš z njimi res nekoliko manj videval, saj ne boste več na isti šoli, ampak kjer je volja je tudi pot – prepričana sem, da se boste, če bo le volja in čas, še dalje videvali in družili.

Skrbi te tudi, da bo računalniška šola težka. Kot si že sam povedal; nobena šola ni pretežka, če se zanjo potrudiš. Še pomembnejši pa je interes in zanimanje za šolo, ki pa je pri tebi vsekakor v veliki meri prisotno. Glede zvezkov, učbenikov in delovnih zvezkov pa razumem tvoj problem; morda pa na računalniški šoli uporabljajo za določene predmete enake učbenike in delovne zvezke, pa bi jih lahko tam prav tako uporabljal.

Želim ti vse dobro,
Eva Hršak, dipl.ang. (un), prof. pedagogike (un)