toxic relationship?

Vprašanja na tosemjaz.net.
scaredandconfused

toxic relationship?

ObjavaNapisal scaredandconfused » 31 Jul 2020 00:06

hej stara sem 16 let. Pred enim letom sem spoznala fanta. sedaj sva skupaj ze 9 mesecou. prvo se je use zdelo zelo super dokler me ni po prvih dveh mesecih zaceu prepricevati v spolne odnose. sama sem zelo custvena oseba in vedno se zelo hitro zacenem obremenjevati s stvarmi ki v resnici niso tako pomembne. jaz sem prej ze imela dva fanta medtem ko sem jaz njegova prva punca. torej ja zacela sem zelo skrbeti zaradi vseh pricakovanj ki jih je imeu do mene. sama sem mu sicer povedala da na to se nism priprauljena. trajalo je nekaj casa a nakoncu je spostoval mojo odlocitev. v teh 9 mesecih sva imela veliko prepirou in problemou vecine jih sploj nisva zares resila temvec nekako bolj ignorerala. zelo me je prizadeu ko je kljub svojim obljubam ljudem povedau o najinem “zasebnem” zivljenju. nekako imam obcutek da so mu prijatelji pomembnejsi od najine zveze. hkrati pa ima rad nadzor npr nad tem kaj imam obleceno skom se druzim.... vem da me ima neizmerno rad in prepricana sm da me nikoli nebi varal ali kaj podobnega kar je lastnost katero imajo le redki danasnji najstniki. nikoli me nebi prizadel fizicno a se mi se vseeno zdi da mu je nekako vseeno ce prizadane moja custva. po njegovo se obdnasam kot “jokica” in iskreno verjetno to tudi sem hahah. ko se spreva ponavadi hitro postane jezn ker “poskusam use unicit” ase kmalu tudi ohladi in opravici. oba si vedno zeliva doseci svoje spore pa nakoncu resiva tako da jih enostavno preloziva oz se nekaj casa samo ne pogovarjava. prijatelji me opozarjajo da se jim relationship zdi “toxic” oz da si zasluzim “bolse” jaz pa nezelim porabiti svojih najstniskih v taksni zvezi saj me je strah da bom tako kot ponavadi jaz tista ki bo prizadeta. zato se obracam na vas. sama sem zelo trmasta in mi je tezko odnehati ker si res zelim da bi imeu ta odnos prihodnost. Upam da sem vsaj priblizno dovolj podrobno opisala svojo situacijo in vas nism prevec zmedla ter da mi boste znali pomagati. ali naj se se naprej trudim in vstrajam ali je bolse zame da se umaknem. :(
Hojla828

Re: toxic relationship?

ObjavaNapisal Hojla828 » 12 Avg 2020 13:14

Zivjo!
Najprej naj povem, da mi je res žal, da se nisi dobila nobenega odgovora, kljub temu da je minilo že skoraj 14 dni od objave vprašanja.
Sama sicer nimam veliko izkušenj s tem, lahko pa ti svetujem to, da zaupaš svojim občutkom.
Kolikor sem jaz razumela ima on nekakšno kontrolo nad tabo.... To vsekakor ni dobro. Če ti nekaj narediš po svoje in ti on to očita, te zaradi tega žali itd.... To ni prav! Taka veza ne prinaša nič dobrega... Kolikor zaznavam si kot njegova boksarske vreča... Ko njemu prekipi, udari po tebi (trenutno psihično, a nikoli ne veš, kdaj to preraste v kaj več... 😓).
Moj nasvet je, da se enkrat premisliš o vajini vezi, o tem ali se morda z njim vidiš čez 5, 10 let... Ali bi z njim želela imeti družino itd.
Vem, da ti nisem dosti pomagala, morda pa kakšen odgovor najdeš v tem videu... Ne vem če si ga že vedela, a je vreden ogleda. Ob ogledu poskušaj oceniti, ali je najin odnos podoben temu ali ne... https://youtu.be/NESx1rH8fxY
Želim ti veliko sreče in zadovoljstva.
Lp