Spoznavanje novih ljudi

Vprašanja na tosemjaz.net.
Troublles

Spoznavanje novih ljudi

ObjavaNapisal Troublles » 29 Jul 2020 02:42

Zdravo, težave imam pri spoznavanju novih ljudi. Nekateri zlahka navežejo stik in nekoga spoznajo npr. pred kinom, v naravi itd, jaz imam pri tem težave ne vem kako navezati stika. Pride tudi lahko da na tak način druga oseba to dojema kot nadlegovanje in izgubiš možnosti za stik s to osebo potem ker je bilo to neželeno in dobiš slab ugled potem in zato tudi tega ne počnem. Imate kak nasvet zame mogoč?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Spoznavanje novih ljudi

Uredništvo » 30 Jul 2020 08:48

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljen/-a,

najprej hvala, da si se opogumil/-a in si spregovoril/-a o težavah.

Res je, nekateri ljudje imajo pri navezovanju stikov manj težav in v družbi delujejo sproščeni ter družabni, drugim pa lahko to sprva predstavlja problem. In s tem ni prav nič narobe. Te pa razumem, da se v takšnih situacijah počutiš nelagodno.
Omenil/-a si tudi, da lahko vzpostavitev stika z drugo osebo deluje kot nadlegovanje, kar bi še dodatno zmanjšalo možnost za ohranjanje teh stikov. Vendar sama menim, da je vzpostavitev stika daleč od nadlegovanja. Če oseba, s katero želiš vzpostaviti stik, tega ne želi, lahko to vljudno odkloni. V nasprotnem primeru, pa lahko tvoj pristop predstavlja dobro izhodišče za spoznavanje. Že tvoje prepričanje, da boš z nagovorom druge osebe povzročil/-a nelagodje, lahko doprinaša k temu, da se morda večkrat umakneš, namesto, da bi pristopil/-a. Zato lahko poskusiš pristopiti, čeprav se bo to sprva morda zdelo zelo težko. Mogoče ti bo pri tem nekoliko lažje, če poskusiš z navezovanjem stikov preko družbenih omrežij (npr. Facebook, Instagram…). Ti so ti lahko dobra iztočnica za navezovanje odnosov v živo.

Sicer pa zaupaj vase, bodi takšen/takšna kot si, saj zagotovo obstajajo posamezniki s katerimi deliš skupne interese in s tem tudi skupne točke za dober pogovor.

Veliko uspehov in poguma pri spoznavanju novih ljudi!
Urška Pisar, dipl. psihologinja (un)
Troublles

Re: Spoznavanje novih ljudi

ObjavaNapisal Troublles » 03 Avg 2020 15:38

Če nekomu pišeš ki ga ne poznaš ali ne poznaš dobro prek socialnih omrežji te lahko blokira ker si misli kaj mi piše nekdo ki ga ne poznam. Tako da preko socialnih omrežji tudi ni vedno dobra ideja.?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Spoznavanje novih ljudi

Uredništvo » 04 Avg 2020 12:42

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljen/-a,

res je, obstaja možnost, da te oseba na socialnih omrežjih blokira. Na drugi strani pa obstaja tudi možnost, da se zaradi tvojega prvega koraka začne vajin pogovor. Sama sem socialna omrežja navedla zgolj kot možnost, saj vidim njihovo prednost predvsem v tem, da lahko o odgovoru najprej premisliš (kar se mi zdi koristno predvsem na začetku vzpostavljanja odnosa). Morda so ti lahko tukaj v oporo različne skupine, ki se tvorijo na socialnih omrežjih. Takšne skupine bi ti lahko bile pomoč pri iskanju ljudi, ki imajo podobne interese kot ti.

V kolikor pa meniš, da bi ti bilo spoznavanje novih ljudi lažje in boljše v živo, je več kot dobrodošlo, da se poslužiš takšnega načina. Pomembno je, da si za to izbereš takšen način, kjer ti bo najbolj udobno in kjer boš lahko najbolj pristen/pristna.

Veliko poguma,
Urška Pisar, dipl. psihologinja (un)