Presuha

Vprašanja na tosemjaz.net.
zalaa123
Objave: 1
Pridružen: 21 Jun 2020 10:13

Presuha

ObjavaNapisal zalaa123 » 21 Jun 2020 10:18

Pozdravljeni,
Stara sem 15 let(decembra 16) imam 49kg in visoka sem 163 cm. Zelo me moti, ker sem zelo suha. Noge imam zelo tanke in nicesar nimam tako razvito kot bi hotela :( to me zelo moti, saj grem septembra ze u srednjo solo in nocem zgledat kot ena 13 letnica ali celo manj. Ali ima mogoce kdo nasvet kako bi lahko pridobila nekaj kil... naprimer kaksne vaje, da bi izoblikovala si boke i to... ali pa kaksna dieta? Ali je se katera imela tak problem in je na koncu na kaksen nacin pridobila kilograme? Res vas prosim za pomoc ker mi je ze nadlezno:(
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Presuha

Uredništvo » 29 Jun 2020 10:20

Odgovor svetovalke
______________________

Pozdravljena zalaa123!

Pisala si nam, ker te moti, da si "presuha". Naj te najprej potolažim, da si trenutno v fazi odraščanja in vsako telo se s tem spopada na različne načine. Nič nisi napisala o prehrani: se normalno prehranjuješ ali "paziš", kaj ješ? Za začetek bi ti svetovala, da jej redne in raznovrstne obroke, v hrano vnesi več ogljikovih hidratov, lahko se začneš ukvarjati tudi s kakšnim športom (tako boš namreč pridobila na mišični masi). Problemi s pridobivanjem telesne teže so lahko tudi znak težav s ščitnico, si se že pozanimala o tej možnosti?

V vsakem primeru ti svetujem, da ne bodi tako stroga do sebe, saj je vsaka postava zavidanja vredna. Osredotoči se na svoje pozitivne plati in imej v mislih, da bo tvoje telo v naslednjih letih še dozorelo.

Lepo bodi,
Elena Vižintin, mag. psihologije