samozavest, moja postava

Vprašanja na tosemjaz.net.
sarci

samozavest, moja postava

ObjavaNapisal sarci » 19 Maj 2020 00:01

Pozdravljeni...
Z svojo postavo nisem zadovolna zato vsak dan telovadim visoka sem 167cm in težka 62kg...stara sem 15let
večinoma se mi vsa maščoba nabira v stegnih in to je del mojega telesa ki ga želim najbolj spremeniti... da bi mela bolj suha stegna noge nasploh.... vsak dan telovadim in delam vaje za noge "burn inner thigh" itd... vrtim kolo ali pa tečem... Samo ni nobene spremembe opažam le da so ob straneh stegn moje mišice večje in moje noge tako zgledajo še bolj debele.... Res nevem kaj naj delam naredim da bom lahko izgubila debelost v svojih stegnih in ne pridobila mišic, ki jih že imam.... Vsak dan ko se pogledamv ogledalo mislim da nisem dovol vredu, sovražim kar vidim in zato res želim, da bi nekaj naredila zase ter poskrbela za ta največji problem, ki ga imam že kar nekaj časa. Hvala vam za vse nasvete veliko mi pomeni, da sploho dgovorite.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: samozavest, moja postava

Uredništvo » 22 Maj 2020 10:08

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

da bi lahko z vajami za določen del telesa shujšal točno na tem delu, je čisto zavajanje. Z vajami okrepiš mišice tega predela. Če je ob tem poraba energije večja kot je vnos s hrano, tudi hujšaš, toda ne na tem določenem delu ampak se maščevje porablja po vsem telesu bolj kot ne enakomerno. Ko delaš vaje za stegna, je ta predel običajno res videti lepše, ker so mišice bolj napete, koža bolj napeta, toda tudi maščevje bo še vedno tam.

Pametno je, da si se odločila z vajami oblikovati telo. Pomembno je, da so vse mišične skupine telesa enakomerno razvite. Ne zgleda prav lepo, če so izrazite mišice stegna in ohlapne roke, ramena, trupa in posledično slaba drža.

Tvoja telesna teža je primerna, če pa shujšaš 5-6 kg bo pa tudi še vse v redu. To se bo zagotovo poznalo tudi na stegnih. Največ energije pokuriš z aerobnimi vajami (tek, kolesarjenje, tudi hoja v hrib, plavanje), zato s tem nadaljuj. Vaje za stegna pa za nekaj časa zmanjšaj in delaj vaje za druge dele telesa. Iz prehrane črtaj vse sladkorje in nekoliko zmanjšaj druge ogljikove hidrate.

Najpomembneje pa je, da se imaš rada. Ko se pogledaš v ogledalo, si govori, to je moje telo za vedno, rada ga imam! Tekom življenja se bo spreminjalo. Če boš tako skrbna do telesa kot se sedaj trudiš, se boš v njem najbolje počutila.

Lepo se imej!
Lucija Gobov, dr.med.,
specialistka pediatrije