hocm ga nazaj

Vprašanja na tosemjaz.net.
lulubiček

hocm ga nazaj

ObjavaNapisal lulubiček » 14 Maj 2020 16:34

/Izbrisano v uredništvu/

ps a lahko samo odgovorite ker nočem da kdo vidi kaj sem napisala.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: hocm ga nazaj

Uredništvo » 28 Maj 2020 09:26

Odgovor svetovalke
__________________

Draga Lulubiček.

Najprej naj se ti opravičim, ker si malce dlje čakala na odgovor. Hvala, ker si nam tako nazorno opisala svojo težavo in občutke. Velikokrat pomaga že to, da nekomu zaupaš ali kot v tem primeru zliješ občutke iz sebe.

Večkrat sem prebrala tvoj zapis, saj si podala ogromno informacij. Iz opisa je razvidno, da ti je fant všeč in do njega še vedno gojiš močne občutke. Prav tako bi si želela določene stvari doreči do konca. Greva lepo po vrsti…

Napisala si, da je vajina zveza s fantom bila večkrat prekinjena. To se v času mladostništva pogosto dogaja. Še vedno iščete svoj pravi jaz, oblikujete svojo osebnost, interese in iščete osebo, ki vam bo všeč. Kar je popolnoma normalno, saj si še zelo mlada in časa za resno zvezo bo še na pretek. Pa vseeno ti v prihodnosti želim bolj stabilne odnose. V primeru, da eden izmed vaju ugotovi, da mu zveza ne prinaša takšnega zadovoljstva, kot bi si želel/a, se je vredno pogovoriti in če ne gre drugače, zvezo prekiniti. Nenehne prekinitve in ponovno vzpostavljanje partnerske zveze ne prinaša dolgoročno uspešnega odnosa.
Drži dejstvo, da si na koncu ti bila tista, ki je želela prekiniti stike z njim in ga s poslanim sporočilom užalila. Fant se je odzval tako, da te je blokiral in ni želel več govoriti s tabo. Po enem mesecu si je fant našel novo punco. Po šestih mesecih mu ti še vedno želiš dopovedati in z njim razčistiti določene stvari, on pa ti tega ne verjame. Razumem, da ti zaradi izrečenih besed morda ne zaupa več. Prav tako sem mnenja, da si v tem času vložila že veliko truda, da bi mu svoje razmišljanje skušala obrazložiti. Zato bi te na tem mestu prosila, da si od vsega tega malce odpočiješ. Razmisli ali bi bilo vredno prekiniti stike z njim in spoštovati to, da si fant morda to tudi želi? Pusti času čas. Morda se situacija malce ohladi in bo po pavzi on spet pisal tebi. Če pa se to ne zgodi, moraš njegovo odločitev spoštovati. Če sem prav razumela, ima on še vedno punco in ima sedaj novo zvezo, kar je še en razlog, da se malce odmakneš in spoštuješ tudi to.

Dejstvo je, da se bo fant enkrat, ko se mu izteče izmenjava, vrnil nazaj v svojo državo. Razmerja na daljavo so lahko precej zapletena, sploh v tvojih letih. Si v letih, v katerih boš spoznavala veliko novih ljudi in imela čas za nove priložnosti. Zato je morda bolje, da se je izteklo kot se je. Morda še vseeno ostaneta v prijateljskem odnosu in se vsake toliko časa slišita.

Omenila si tudi, da si zaradi srečanj s fantom prešpricala kar nekaj ur šolskega pouka. To ima lahko velike posledice za tvoje ocene in na koncu učni uspeh. Zato ti priporočam, da se v prihodnosti tega izogibaš in poskušaš najti čas za srečanja v popoldanskih urah. Prepričana sem, da si lahko dan organiziraš tako, da boš imela časa dovolj tudi za to.

Upam, da sem ti vsaj deloma odgovorila na tvoja vprašanja. Če te še kaj zanima, pa mi kar piši. Želim ti lepe najstniške dni in sproščeno ter brezskrbno zvezo, kot se za najstnike spodobi.

Vse dobro,
Živa Krivec, mag. psihologije