Mnenje

Vprašanja na tosemjaz.net.
loranloriiiii

Mnenje

ObjavaNapisal loranloriiiii » 07 Maj 2020 19:13

Ves čas sem mislila, da je moja postava v obliki hruske, ampak vceraj sem brala o tipih postave in ugotovila saj imam siroke boke ampak isto kot ramena, zdaj nevem a je moja postava hruska Ali pesecna ura?
Moje mere 82:63:94
Kaj mislite?
Ali je pomembno kaj od vadbe pocnemo za dolocen tip postave?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Mnenje

Uredništvo » 11 Maj 2020 15:14

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena Loranlori!

Pišeš, da te zanima, kakšna je oblika tvoje postave, saj ne veš, ali je oblike hruške ali oblike peščene ure. Čeprav si napisala svoje mere, ti tudi jaz ne morem podati točnega odgovora na to, katere oblike je tvoja postava. Morda lahko na spletu poskusiš poiskati kakšne informacije glede tega, kateri so kriteriji za posamezne oblike in potem preveriš v katero kategorijo bi lahko spadala.

Na splošno je priporočljivo, da ne glede na obliko postave, z vadbo krepimo vse mišice, torej da delamo vaje za moč in vključimo tudi aerobno vadbo (tek, kolesarjenje, hoja…) ter vaje za gibljivost. Je pa tudi odvisno, kaj želiš z vadbo doseči. Za preoblikovanje telesa so bolj primerne vaje za moč za tiste mišice, ki jih želiš poudariti oz. izoblikovati, za hujšanje pa aerobna vadba.

Rada bi ti napisala še, da se nikar ne obremenjuj s tem, kakšen tip postave imaš. Trendi glede tega se ves čas spreminjajo in jim je skoraj nemogoče slediti, zato se raje osredotoči na to, da boš z vadbo ohranjala svoje zdravje in dobro počutje.

Upam, da ti bo moj odgovor v pomoč, če boš imela še kakšno vprašanje, pa nam še piši.

Lepo te pozdravljam,
Klara Pinter, mag. zak. in druž. štud.