Fant si piše z drugimi

Vprašanja na tosemjaz.net.
Mkm

Fant si piše z drugimi

ObjavaNapisal Mkm » 25 Apr 2020 20:53

Fant si piše z drugimi puncami, ki jih pozna v živo in zaradi tega mu ne zaupam, telefon je njegova zasebna lastnina. Zasledila sem izraz mikro-varanje, to je je ko si nekdo dopisuje z drugimi ljudi, je to to?
mravla05
Objave: 9
Pridružen: 01 Maj 2020 23:23

Re: Fant si piše z drugimi

ObjavaNapisal mravla05 » 02 Maj 2020 01:50

Fantom je dovoljeno imeti prijatelje obratnega spola, ne? Dopisovanje ni nič takega, vsaj to se meni zdi. Jaz imam nekaj prijateljev moškega spola in do njih mi ni nič romantičnega. Razumem, da te je morda strah ampak punca, bodi bl samozavestna vase in v svojo zvezo. Če te skrbi se z njim pogovori. Tudi pomisli, imaš ti prijatelje moškega spola s katerimi se pogovarjaš čisto platonično?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Fant si piše z drugimi

Uredništvo » 03 Maj 2020 15:03

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

v svojem opisu si bila zelo kratka. Za lažje razumevanje tvoje dileme bi bilo dobro vedeti, s katerimi puncami si dopisuje, kako pogosto, na kak način si dopisuje z njimi (ali so to znanke, sošolke, s katerimi se redno druži, ali so to kakšne punce iz preteklosti, nove osebe, s katerimi nima prijateljskega odnosa...?). Vsekakor pregledovanje fantovega telefona ni na mestu. Namesto tega bodi z njim odkrita - preprosto ga vprašaj, s kom si dopisuje in kaj ima od tega. Najboljši odnos je tisti, kjer sta partnerja med seboj odkrita. Pomembno je, da tega ne zadržuješ v sebi, ker bo samo poslabšalo vajin odnos. Bodi odkrita z njim in to zahtevaj tudi od njega. Samo tak odnos ima prihodnost, vse druge oblike igric pa ne vodijo v pozitiven razplet.

Če želiš, lahko dodatne informacije deliš z menoj, zato te lepo vabim k dialogu.

Bodi dobro.
Tjaša Rola, mag. psihologije
Mkm

Re: Fant si piše z drugimi

ObjavaNapisal Mkm » 13 Maj 2020 11:25

Zdravo, hvala. Telefon ima fant pod geslom, od skoraj vedno ga ima tako. Piše si z bivšimi sošolkami (na elektro šoli ni punc), znankami, skratka puncami ki jih od prej v živo pozna. Kako pogosto, odvisno. Skrbi me, da bi se zgodilo, da tisto ko fant reče, ja veš menim se z eno punco, ali pa da bi razvil čustva do kakšne punce s katero si piše, itd. Čisto možno je to in nekateri celo pravijo da fant ima pravico si pisati s komerkoli in razviti čustva do kogarkoli mu paše. Pač glede na to da ima telefon pod geslom me skrbi to malo. Pa ponavadi, če si pišeš z nekom nasprotnega spola, da ga poznaš prej v živo, do njega lahko čustva razvoješ in se lahko kaj tudi zgodi seksualnega, ne, zakaaj si pa potem sploh pišeš z njim?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Fant si piše z drugimi

Uredništvo » 19 Maj 2020 13:48

Odgovor svetovalke
___________________

Lepo pozdravljena,

zapisala si, "da ima fant pravico si pisati s komerkoli in razviti čustva do kogarkoli mu paše" Ja, res je, vsak ima pravico do svojih občutkov, čustev, ampak je pomembno, da je pri tem iskren do tebe in takoj, ko začuti, da razvija nova čustva do druge osebe, o tem govori tudi s teboj. Nikakor pa ni na mestu, da mirno opazuješ, kako si on dopisuje z drugimi puncami in ima skrivnosti pred teboj.

Tako da ponovno poudarjam, kot sem napisala že v prejšnjem sporočilu: čim prej se pogovori s fantom, povej mu svoje skrbi in občutke ter tudi od njega zahtevaj iskrenost. Če iskrenosti ni, tudi odnos kaj kmalu ni več to, kar si želimo.

Bodi dobro.

Lepo te pozdravljam,
Tjaša Rola, mag. psihologije
Mkm

Re: Fant si piše z drugimi

ObjavaNapisal Mkm » 19 Maj 2020 16:18

Če, ko si z nekom, si tako pišeš z drugimi, a ni to pol že varanje nekako? Pa je dovoljeno si pisati TakoTakao kao s komerkoli hoče? In da tej punco zaupa bolj kot tebi? Kdaj naj bi povedal, takoj na začetku? In kdaj prekinil s tabo, takoj že na začetku ko si začne pisati ali kao ko postane z drugo punco dovolj resno, do takrat pa bil s tabo? Zanima me, kaj je kao dovoljeno, kaj je varanje in koliko samozavest vpliva na to in kaj naj bi si ob tem mislila?
takojepacprav
Objave: 3
Pridružen: 19 Maj 2020 21:05

Re: Fant si piše z drugimi

ObjavaNapisal takojepacprav » 19 Maj 2020 21:10

Če ima tvoj fant socialno življenje je pač normalen. Bolj bi me skrbelo če ti bi dopisovanje skrival (hodil s telefonom na stranišče, obračal zaslon stran od tebe...).


P. s.
Zveza ni klošter zato ga zadovolji ker ti bo drugače pobegnil ; )
Mkm

Re: Fant si piše z drugimi

ObjavaNapisal Mkm » 20 Maj 2020 08:33

Saj včasih to skriva, včasih ne. In ko skriva, je rekel takrat da če tej punci karkoli povem, da bo konec z mano. In ko je imel svojo bivšo, je bil do nje popolnoma ekskluziven, si ni z nobeno drugo pisal.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Fant si piše z drugimi

Uredništvo » 28 Maj 2020 08:24

Odgovor svetovalke
__________________

Ponovno pozdravljena,

upam, da si se v tem času že pogovorila s fantom glede zadev, ki te skrbijo. Pomembno je, da slediš svojemu prepričanju in temu, kako se z njim počutiš. Premisli, ali ti ustreza, kako se fant vede in ali je to zveza, kakršne si želiš.

Bodi dobro.

Lepo te pozdravljam,
Tjaša Rola, mag. psihologije
Rozica27

Re: Fant si piše z drugimi

ObjavaNapisal Rozica27 » 06 Jun 2020 13:41

Pozdravljeni,
glede na objavo, ki sem jo prebrala, sem se odločila da tudi sama pišem, ker sem imela podobno izkušnjo. Imela sem fanta, ki je bil zelo dejaven na družabnih omrežjih, kar me je motilo in sva se velikokrat sporekla zaradi tega. Zagotavljal mi je, da se dopisuje samo s kolegi in občasno kakšno kolegico, ki jih že od prej pozna in samo običajne stvari. Drugega mi ni preostalo in sem mu verjela in zaupala. Problem je nastal, ko sem enkrat videla, da mu je pisala ena ženska in sem lahko videla samo zadnje sporočilo na messengerju, ker je ostala zbrisal. Njegov odgovor je bil, da sta kolega, se poznata od prej in da sta se samo dogovarjala za kavo. Šla sem raziskovat ali se res poznata od prej in ugotovila, da je možno, da se poznata preko njegovega hobija. Najbolj me je pa prizadelo, ko sem ga potem prosila, če lahko malo pogledam njegov telefon in mi je dovolil in sem našla na snapchatu pogovor tudi s to punco kateri je napisal "uuu kakšna lepotička" (kao odgovor na eno sliko ki mu jo je poslala) in dogovorila sta se za kavo. Tako sem izvedela, da je bil na skrivaj na kavi z njo. Videla sem tudi da zelo veliko klepeta po družabnih omrežjih tudi z drugimi ženskami, pri nekaterih so bili povsem običajni pogovori. On je trdil da z nobeno ne bi imel nič in da so samo kolegi. Naj omenim še to, da je veliko lajkal slike žensk in jih občasno tudi dodajal. Da bi s kero na novo dodano klepetal nisem zasledila, razen če je spretno brisal. Od takrat naprej sem v glavi samo še razmišljala kolikokrat se mi je že zgalal, kolikokrat je bil že na pijači s kakšno pa sploh nisem opazila, kaj vse mi še prekriva, me ima sploh rad, ali me ima za norca itd. Mene je vse to tako žrlo, da nisem mogla več živeti v takih dvomih in sem ga pustila. Zelo mi je bilo težko, ker sva se drugače zelo ujela, urejala sva si že stanovanje in ko sva bila skupaj sva zelo uživala. Veliko mi je govoril kako me ima rad in koliko mu pomenim. Sedaj je minilo nekje pol leta in še vedno se mi zdi da ne morem iti naprej. Predvsem zato, ker mi je bivši začel po enem mesecu razhoda ponovno pisati, da se bo spremenil, da ne more brez mene, da mi bo povrnil zaupanje in da hoče še eno priložnost. To se sedaj vleče že več mesecev, da si dnevno piševa in me on hoče na vse načine dobiti nazaj. Jaz mu pravim, da mu ne zaupam kaj počne na družabnih omrežjih in mu nikoli ne bom in je šel zato brisati instagram profil. Še vedno sem rekla da me skrbi messenger in je rekel, da mi lahko da geslo in naj preverjam kaj dela. Po vsem tem priznam, da me je že čisto zmedel in več ne vem, ali se je res pripravljen boriti za naju in mu res toliko pomenim, da bi s tem nehal. Potem pa me skrbi, ali bom izpadla naivna in bo čez nekaj časa spet vse isto in bom šla spet čez ves ta proces prebolevanja. Niti ne vem, ali bi mu lahko še kdaj vrjela. Skratka res sem v dvomih, zato bi bila zelo vesela kakšnega odgovora.
Lp