sola

Vprašanja na tosemjaz.net.
sarci

sola

ObjavaNapisal sarci » 23 Apr 2020 12:04

pozdravljeni.
Koliko časa mislite, da bodo šole še zaprte?
Skrbi me tudi moja zaključna ocena pri fiziki pred karanteno sem imela možnost imetiše zaključno 4 kljub da imam 3 3 ker bi bilo še veliko ocen in prav snov je bila težja kot ta zdaj...a milsite da če dobimzdaj 5 spraševanje če bo preko interneta itd. je povprečje 3,6666 ali imam s tem zaključeno 4?
zelo me skrbi to in zadnje čase le o tem razmišljam ....... saj sem 9r.. skrbi me kako bo zdaj z vpisi v srednjo solo itd. sem se prav odločila itd.
hvala za vaš odgovor
radpomagam
Objave: 23
Pridružen: 11 Mar 2020 23:36

Re: sola

ObjavaNapisal radpomagam » 23 Apr 2020 13:59

Pozdravljena, Sarci!

Nihče ne ve, koliko časa bodo šole še zaprte. Glede na trenutno situacijo s koronavirusom, bodo šole zaprte vsaj še nekaj časa, vendar je težko reči, kako dolgo. Maturanti bodo verjetno v šole mogli že maja zaradi mature, za ostale se pa še ne ve. Odvisno, koliko bo novih okužb in ali se bodo ljudje držali predpisov in omejitev.
Je, teoretično, če dobiš eno petico ima povprečje potem res 3,66, kar je večinoma zaključeno 4. Ne vem, kako tvoja učiteljica zaključuje, lahko upošteva še odnos do dela, naloge, procente ocen... in ne samo povprečje. A vseeno mislim, da imaš v primeru, če dobiš 5 zaključeno 4.
Glede vpisov na srednje šole: stvar je malce spremenjena zaradi virusa, a so na spletu vsi podatki, zato svetujem, da si pogledaš tudi tam.
Ostani zdrava in pozitivna!

lp, radpomagam
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: sola

Uredništvo » 23 Apr 2020 16:13

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

res je, koronavirus je prišel nenapovedano in s tem preprečil uresničevanje načrtov marsikomu. Vesela sem, da si sama že premislila o načinu doseganja svojega cilja (zaključena ocena pri fiziki bo 4) in strinjam se z osebo 'radpomagam', mislim da bi petica povzdignila tvojo zaključno oceno. Na tiskovni konferenci vlade, je ministrica za izobraževanje Simona Kustec pojasnila, da se pripravljajo tudi na postopno odpiranje šol oz. vrtcev, več bo sicer znano po 1. maju. Tako, da bomo morali počakati do takrat. Za vpis v srednjo šolo pa bo najbolje vedela svetovalna delavka na vaši osnovni šoli. Mislim da je najbolje, če ji napišeš mail.

Vsi ti občutki, ki jih trenutno predeluješ, so normalni odziv na nastalo situacijo. Pomembno je, da imaš kontrolo nad mislimi, ki oblikujejo takšne občutke. Torej ne zaplavati v miselni krog, ki ni produktiven in te le obremenjuje. Potrudi se, da narediš vse, kar lahko, tam kjer imaš vpliv na stvari (npr. dobro se pripravi na ocenjevanje) in spusti tiste stvari, nad katerimi nimaš vpliva (npr. obremenjevanje s tem, kdaj se bodo šole odprle). Torej bodi v sedanjosti in naredi tisto, kar lahko, korak za korakom.

Želim ti vse dobro!
Urška Koštomaj, mag. psihologije