Trava-Alkohol

Vprašanja na tosemjaz.net.
Aaaaaaa

Trava-Alkohol

ObjavaNapisal Aaaaaaa » 25 Mar 2020 20:56

Hej, je mogoče tako da je alkohol legalen, čeprav je droga, ker je v slovenski kulturi že stoletja in se za recimo „kulturno pitje alkohola“ (ob družabnih dogodkih) v Sloveniji vzgaja mladino, tudi vlada je imela enkrat takšne ideje, medtem ko trava ni tradicija v naši kulturi in se zato tega mladine „o kulturnem kontumiranju“ trave ne uči o travi v naši družbi? Čeprav alkohol cigareti trava in vse to so droge samo ene so legalne, tradicija in druge ne. Zakaj je v bistvu alkohol bolj sprejemljiv kot trava in se o travi uči da je zelo škodljiva, če je alkohol isto in o alkoholu kot zelo škodljivem se ne toliko uči, ni trava in alkohol eno in isto?
Majika 123

Re: Trava-Alkohol

ObjavaNapisal Majika 123 » 27 Mar 2020 13:35

Hoi!
Morda zato ker je alkohol manj škodliv kot trava oz.cigareti.
Predstavljaj si recimo če en 15 letnik spije en mali kozarček vina mu to nebo toliko škodilo kot bi mu recimo kajenje vbistvu bi se celo lahko prej uasvojil z kajenjem kot pa z alkoholom.in pravijo da je alkohol v zmernih količinah ok,kar je res cigareti pa ti že takoj začnejo škoditi no ok če pokadis en cigaret ti vrjetno ne bo nič to se bo pokazalo scasoma.upam da sem ti vsaj malo pomagala.LP.MAJA 13 LET.
Žalost112019
Objave: 26
Pridružen: 07 Feb 2020 23:30

Re: Trava-Alkohol

ObjavaNapisal Žalost112019 » 29 Mar 2020 20:37

Hi!

Tud js se glede tega ful sprasujem. Pac od alkota postanes hitrej odvisn, s tem k od trave so dokazali d ne postanes, so...
Pac vrjetn bi potem usi to pusili in bi bli zadeti in bi meli varnostne slizbe vec dela.
Drgac se ze pogajajo za legalizacijo ;)

Upm d sm ti usaj nekak odgovoril,

Žalost