Vabi me v posteljo

Vprašanja na tosemjaz.net.
Val3kk22

Vabi me v posteljo

ObjavaNapisal Val3kk22 » 24 Mar 2020 17:24

Hejla!

Imam majcken problem.ze vnaprej hvala za odgovor.
Skratka delim mojo zgodbo.....brat je imel rojstnj dan, na katerem so bili njegovi prijatelji stari 18 let....jaz sem 14....ze dolgo casa me eden od njegovih prijateljev opazuje......ta vecer je bil prisoten seveda alkohol(jaz ne pijem) in morate vedetj da sem najraje v njihovi druzbi-druzbi bratovih prijateljev.....saj so me od nekdaj privlačili.....skratka z tem fantom imama poseben odnos....tisti vecer sva bila sam v kuhinji- sedela sva en ob drugem....priznam bila sem potrebna zato sem tudi pustila fanto da me boža...precej bolj je bil potreben kot jaz in zelel je imeti spolni odnos....seveda sem rekla da ne saj sem mislila da nima zasčite....vendar ko sem mu to povedala je rekel da naj ne skrbim da ima kondome s seboj ( iz žepa je povlekel denarnico v katerem so bili 4 kondomi) dva mi je dal dva pa obdržav...tukaj je bilo malo heca. Potem mu ni bilo treba dolgo razlagati da nebi zelela spati z njim danes....ker pa je vedel da se do 14.leta se nisem poljublajala mi je obljubil da bo prav on tisti ki bo odnesel moj prvi poljub....tega sem si namreč resnično želela..in res ga je...no ja ne samo enega, na tej tocki me je sicer hotel sleči, da bi bilo kaj....ampak je bilo samo poljubljanje in šlatanje ...sedaj si z fanzom veliko dopisujeva, ziviva v blizini...in obcutek imam da se ob njem lahko sprostim, pa tudi to da bo vse varno......zanima me
1.kje je najboljsi kraj za prvi sex (pri njemu bi mi bilo sicer najbolje)
2.a se naj z njim pogovarjam med sexom
3.kako se lahko pripravim na prvi sex
4. Kateri položaj je najboljši za prvič
5. Nekaj vem o analnemu sexu, je mozno ze za prvi sex
6. Kako naj se najbolje sprostim ob njem
7. Kako naj si najbolj zrajcam svojo obtem pa bo on imel občutek kot da ga ima notri

....hvala za odgovor
bekaaa
Objave: 3
Pridružen: 21 Mar 2020 21:35

Re: Vabi me v posteljo

ObjavaNapisal bekaaa » 25 Mar 2020 20:54

Pozdravljena. Nisem svetovalka, a ker si zgodbo delila javno, ti bom poskušala razložiti enih par stvari. Za začetek to, da razumem tvoje zanimanje za spolnost. Ne bom te prepričevala, da tega ne naredi, bom ti pa povedala par dejstev. Seks oz. intimni odnosi niso igra. En sam intimen odnos (četudi z kondomom) lahko povzroči velike posledice. Ena takšnih je otrok (potem pomeni, da bi po vsej verjetnosti starši zvedeli. Si pomislila na to? Pa na splav? Psihične travme in ostale posledice?). Iz tvojega zapisa preberem oz. razberem, da si (zavedno/nezavedno) zaljubljena. Menim, da vidva nista na isti valovni dolžini in je njemu samo do tega, da zadovolji svoje (spolne) potrebe. Lahko, da se motim, vendar mislim, da ne. Mislim, da boš po dejanju (intimnem odnosu) razočarana. Poleg vsega tega pa moraš vedeti, da gre tukaj predvsem za kaznivo dejanje (spolni napad na osebo mlajšo od 15 let). Če želiš ti lahko spodaj prilepim link iz kazenskega zakonika. Premisli, če si res želiš toliko tvegati. Mogoče vseeno počakaš do 15. leta in na resno vezo (resna veza ni samo in edino spolnost). Ne smeš pozabiti tega, da maš še veliko pred sabo. Brez skrbi, da bo prišel človek, ki te bo resnično ljubil. Razmisli o mojem zapisu (ne prepričujem ti, povem pa ti, da ti bo po vsej verjetnosti zares žal). Lep pozdrav.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Vabi me v posteljo

Uredništvo » 30 Mar 2020 00:17

Odgovor svetovalca
__________________

Drago dekle!

Praviš, da imaš majčken problem, ki ga podrobneje opišeš, bo pa moj odgovor drugačen, kot ga pričakuješ. Na vsa tvoja vprašanja bi ti odgovoril, če bi bila ti stara vsaj 16 let, ob tem, da bi bila telesno in duševno dovolj zrela in odgovorna za spolne odnose. Tako bi pa lahko iz tvojega problemčka nastal zelo velik problem, če bi prišlo do uresničitve tvojih želja. Pri svojih 14 letih vsekakor še nisi dovolj telesno in duševno zrela, da bi se zavedala vseh možnih posledic spolnih odnosov, kar nedvomno kažejo tvoja vprašanja na problemček, ki te muči.

Zakoračila si v puberteto , hormončki se ti prebujajo in povsem normalno je, da že imaš spolne potrebe, ki bi jih želela zadovoljiti. Zadovoljujejo se pa spolne potrebe lahko na različne načine. V tvoji starosti je najprimernejši način zadovoljevanja spolnih potreb samozadovoljevanje. S samozadovoljevanjem se tako ali drugače srečuje praktično vsak mladostnik oz. mladostnica.

Prezgodnji spolni odnosi pa lahko pripeljejo tudi do hujših posledic - čustvena zloraba, spolno izkoriščanje, spolna zloraba, nezaželena zgodnja nosečnost idr.).

Ni pa tudi odveč, da si pogledava, kako opredeljuje Kazenski zakonik spolni odnos z osebo, ki še ni stara 15 let. Kazenski zakonik Republike Slovenije opredeljuje kot kaznivo dejanje spolni napad na osebo, mlajšo od 15 let, zagrožena je zaporna kazen, kaznivo dejanje pa se preganja po uradni dolžnosti. Pri tem ni nujno, da pri takšnem dejanju pride do spolnega odnosa ali do kakšnega drugega spolnega dejanja, ampak je spolni napad oz. spolna zloraba že tudi, če storilec kako drugače prizadene spolno nedotakljivost otroka (npr. nagovarjanje k spolnosti, opolzko govorjenje in nadlegovanje, otipavanje idr.). Pri tem pa sploh ni pomembno, ali se otrok s tem početjem strinja ali ne, ali si ga morda celo sam želi.

V vsakem primeru je izključno odgovoren storilec takšnega kaznivega dejanja, ki bi se moral zavedati skrajne nesprejemljivosti svojega ravnanja. Krivda je izključno na njegovi strani, v nobenem primeru pa ni sokriv ali celo kriv oziroma ni soodgovoren ali celo odgovoren otrok, ki še ni star 15 let.

Da ne omenjam dejstva, da gre pri vama zgolj za telesno potrebo po spolni zadovoljitvi, brez medsebojnih čustev zaljubljenosti. Drago dekle, nikar ne prehitevaj s spolnostjo! Vse ob svojem času!

Brane But, univ. dipl. psiholog