vrtenje v glavi

Vprašanja na tosemjaz.net.
HHhHHhHH

vrtenje v glavi

ObjavaNapisal HHhHHhHH » 24 Mar 2020 15:06

pozdravljeni, ime mi je Žiga in me nekaj zanima.. danes pred kakšo uro in pol ko sem ležal na postelji in ko sem hitro vstal da grem v kuhinjo po vodo se mi je zavrtelo v glavi in sem padel na tla. nato sem cez nekaj casa (cca. 10) prisel k sebi in se vstal. bilo je zelo cudno.. to se mi nikoli do zdaj ni zgodilo.. se mi pa je ze vrtenje v glavi velikokrat zgodilo npr. vstanem iz postelje in se mi vrti nekaj sekund in vidim temo pred ocmi ampak cez (cca. 5 sekund) je vse vredu.
je mogoce znan razlog zakaj se mi je to zgodilo?
lp. Ziga
radpomagam
Objave: 25
Pridružen: 11 Mar 2020 23:36

Re: vrtenje v glavi

ObjavaNapisal radpomagam » 25 Mar 2020 23:40

Pozdravljen, Žiga!

Da ti takoj odgovorim: Ja, vse to je normalno in se dogaja veliko ljudem. Je pa seveda odvisno od posameznika, nekateri so na to občutljivi bolj kot drugi. To, da se ti zamegli pred očmi in da lahko izgubiš ravnotežje, se zgodi zato, ker hitro vstaneš (iz postelje npr.) in gre veliko krvi zaradi gravitacije iz glave (možganov). To ni nič nevarnega, čez nekaj sekund je že vse v redu, ker se telo hitro navadi na pokončno držo.
Torej ja, to se dogaja mnogim, nekaterim se samo zamegli pred očmi, nekateri pa lahko tudi izgubijo ravnotežje in padejo. Da bi preprečil to dogajanje, je najbolje, da, ko vstajaš iz postelje, to storiš bolj enakomerno, torej se najprej usedeš in nato tudi vstaneš.

lp, radpomagam
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: vrtenje v glavi

Uredništvo » 26 Mar 2020 11:15

Odgovor svetovalca
____________________

Pozdravljen Žiga,

drži to, kar je napisal Radpomagam. Moraš počasi ustati iz postelje, če si dlje časa ležal.
Jaz bi ti vseeno svetoval, da greš do osebnega zdravnika in poveš, kaj se je zgodilo, da te pregleda.
Ni nič nujnega, vsekakor ne hodit zdaj med prepovedjo gibanja, ampak enkrat, ko boš šel zaradi kakšne druge stvari, recimo.

Ostani doma :)
Nikola Zhivkovikj, dr. med.