Ljubezen me pač ne mika

Vprašanja na tosemjaz.net.
Almondmilk10
Objave: 8
Pridružen: 23 Mar 2020 10:37

Ljubezen me pač ne mika

ObjavaNapisal Almondmilk10 » 23 Mar 2020 11:00

Živijo,
sem 13 letno dekle, ki je v puberteti že več let. Svoje čustva ter telo poznam več kot zadosti zato mi to ne dela problema.
Razen tema ljubezni, veliko mojih prijateljic je bilo že v zvezi in sama sem tudi bila, a nikoli nisem občutila "metuljčkov v trebuhu", ali da bi samo razmišljala o njemu, .itn. Že sem izčrtala možnost za drugačno sexualnost saj me dekleta ne zanimajo.
Zveze me mikajo in včasih tudi sama hočem biti v eni ampak vedno, ko se pojavi priložnost jo zavrnem, ker mi ni všeč. Dečki so mi simpatični in včasih mi je tudi eden všeč ampak nekakor ne čutim kaj več.
Upam, da nisem edina!

Veliko nasmehov in dobrih dni,
Almondmilk10
GremPoEnBrownie

Re: Ljubezen me pač ne mika

ObjavaNapisal GremPoEnBrownie » 23 Mar 2020 16:49

Hojla,
samo sporočiti ti hočem da nisi edina, sem sicer 1 leto starejša, ne mikajo me zveze pa to, tako kot ti sem drugo spolno usmerjenost že črtala preč. Mogoče te zveze itd.. ne mikajo ker se bojiš biti prizadeta? To je po vsej verjetnosti razlog za mojo situacijo. Biti drugačno spolno usmerjen tudi na narobe. Mogoče razišči kaj na to temo, ti ne bo škodilo.

Se slišiva če se odločiš napisati kaj več!


Pozdravčki in objemčki,
GremPoEnBrownie
Majika123

Re: Ljubezen me pač ne mika

ObjavaNapisal Majika123 » 23 Mar 2020 17:07

Tudi sama sem stara 13 in nisem zaljubljena sem v zvezi pri meni je tako da sem v zvezi samo zato da lahko rečem imam fanta oz.zato da imam nekoga ki me objame itd.ker sem v hudi depresiji imam bulimijo in anoreksijo(hujše oblike)šla sem k psihiatru rekel je da je to zato ker mi primankuje pozornosti zeloo zato sem se tudi rezala k psihiatru pa sem odsla ko sem dobila prvi panični napad glej mej enega lepega dečka da se malo povazis pred frendicami.drugace pa bo že cajt za pravo ljubezen.upam da sem ti vsaj malo pomagala.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljubezen me pač ne mika

Uredništvo » 23 Mar 2020 18:43

Odgovor svetovalke
___________________________

Pozdravljena Almondmilk10!

Upam, da ste v tem času ti in tvoja družina v redu ter zdravi. Hvala, da si nam zaupala svojo težavo, občutja in razmišljanja. V samem zapisu sicer nisi postavila nobenega konkretnega vprašanja, ampak ti bom odgovorila na tvojo dilemo.

Na začetku si zapisala, da svoja čustva in telo poznaš zelo dobro – slednje je zelo pohvalno, da si pri svojih letih vzameš čas in prisluhneš svojemu telesu in občutkom, jih raziskuješ, si jih pustiš občutiti in doživeti ter upam, da se ti uspe z njimi tudi ustrezno soočiti, ko je to treba. Če boš kadarkoli naletela na kakršne koli težave, vedi, da si vedno dobrodošla v naši svetovalnici. Prav tako je pohvalno, da si sebi dopustila raziskati svojo seksualnost oz. seksualno usmerjenost. Veliko ljudi na žalost nima tega poguma in si zaradi pritiskov družbe niti ne upajo pomisliti na to. Prav je, da sama sebi dopuščaš različne možnost. Pri tem se nikakor ne pozabi imeti rada in se sprejeti točno takšno, kot si!

V ljubezni ni nobenih strogo začrtanih pravil in smernic. Nekateri se zaljubijo na prvi pogled in njihovo telo takoj preplavijo občutki zaljubljenosti (kot na primer opisuješ ti, da nekateri doživljajo "metuljčke v trebuhu" ali da ne morejo nehati razmišljati o ljubljeni osebi); spet pri drugih se ljubezen razvija dalj časa, lahko celo leta. Se dogaja, da se na primer iz večletnega dobrega prijateljstva nato razvije iskrena ljubezen. Tako ni čisto nič narobe, če takoj na začetku ne začutiš "nekaj več". Če ti je nekdo všeč in vzpostavita stik, to nujno še ne pomeni, da sta sedaj takoj par ali "morata" takoj postati par in takoj čutiti "nekaj več". Lahko najprej postaneta prijatelja in si dovolita, da se bolje spoznata, družita, če imata to možnost. Potem pa se bodo občutki med vama sami razvijali in vama pokazali pot. Hkrati pa si še zelo mlada. Verjamem, da veliko tvojih vrstnic še ni imelo izkušenj z zvezami in jih trenutno tudi še ne mikajo, s čimer ni prav nič narobe. V ljubezni tudi ni nobenih pravil o starostih, kdaj bi se kaj "moralo" zgoditi. Eni se tako prvič zaljubijo pri 15, drugi pri 22, tretji šele pri 30 letih ali pozneje. Najbolje je, da pri tem poslušaš sebe in slediš dogodkom kot se odvijajo. Pomembno pa je, da pri sebi razmišljaš, kaj si v ljubezni želiš in kako daleč si pripravljena v določenem trenutku iti. Naj te nikakor ne bo strah teh mej izraziti in povedati ne, če si nečesa še ne želiš oz. se ne počutiš pripravljeno.

Upam, da sem ti s tem kaj pomagala in nekoliko pomirila. Veliko nasmehov in dobrih dni tudi tebi!
Sara Seršen, dipl. psihologinja (un)
11letnica

Re: Ljubezen me pač ne mika

ObjavaNapisal 11letnica » 06 Maj 2020 20:22

Zivjo Almondmilk10! To je cist normalno. Bo pac prva zaljubljenost prisla malce kasneje. Velik punc tut prav kolkrat so ble ze zalublene in kr nastevajo po 10 fantov pr nvm 11 letih, ampak tuki ne gre za pravo zaljubljenost ampak bol simpatijo, fant jim je vsec. Za zveze bo pa še sploh ogromno casa ;). Izkusenj pa ne morem deliti, ker sem bla enkrat v zivljenju res ful zaljublena in sm cutila tut metuljcke v trebuhu, razmisljala o njem...

Lep dan tud tebi
Me929

Re: Ljubezen me pač ne mika

ObjavaNapisal Me929 » 15 Maj 2020 17:23

Draga 11letnica.
Všeč mi je kako si odgovorila na milijon tematik in kako pozitivna si.
Ampak v tem primeru nimš prav. Nekateri ljudje so namreč aseksualni. To pomeni da jih ljudje ne spolno privlačijo, niso v nobemi zvezi. S tem ni nič narobe. Samo omenim opcijo pač. Srečno z lajfom
11letnica

Re: Ljubezen me pač ne mika

ObjavaNapisal 11letnica » 22 Maj 2020 13:43

Zivjo Me929! Hehe, js sploh nimam stalnega imena tko da mogoce za kksno temo na katero sm odgovorila ne ves 😉. Je pa res da najveckrat odgovarjam pod imenom 11letnica 😁 nisem pa pomislila na to da je aseksualna :) mozno
me929

Re: Ljubezen me pač ne mika

ObjavaNapisal me929 » 24 Maj 2020 23:19

Tudi prov