Sex s prijateljico

Vprašanja na tosemjaz.net.
Dejan23

Sex s prijateljico

ObjavaNapisal Dejan23 » 21 Mar 2020 02:22

Pozdravljeni,

jaz sem zelo potreben zato velik mastrubiram poznam eno prijateljico ker se ze nekaj casa razumeva in bi seksal z njo nevem pa kako ji naj povem da bi samo seksal kot prijatelja ne kot par in kako jo bi v to preprical da bi tudi ona to privolila.

Hvala za odgovor
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Sex s prijateljico

Uredništvo » 25 Mar 2020 11:13

Odgovor svetovalke
__________________

Dragi mladenič,

si v obdobju, ko moški spolni hormoni najbolj delajo. In seveda so zaradi tega tudi tvoje misli usmerjene predvsem v spolnost. Toda človeška spolnost ni zgolj koitus in praznenje. Je precej več. Toda ne mislim moralizirati. Naj ti pa povem, da se pri ženskah želja po spolnosti porodi kasneje, oz. je bistveo drugačna kot pri moških, saj je v večini primerov vezana na čustva, ki tudi omogočajo, da ženska doživi orgazem (ne vedno). Prav to pa je odločilnega pomena tudi pri moškem, saj je njegov občutek ugodja globlji, močnejši, ko vidi, da je partnerka zadovoljna.

Če se boš odločil za seks brez kakršnih koli čustev, povej to partnerki. Morda bo to celo sprejela. Toda zate bodo občutki po seksu enaki, ali celo slabši kot pri masturbiranju. Ob sebi boš imel človeško bitje, s katerim ne boš imel kaj početi. Prisotni bodo občutki nazdovoljenosti, morda celo občutki krivde. Ne bi bilo slabo razmisliti, ali greš v to ali ne.

Skušaj preusmeriti svojo pozornost na kaj drugega - na tisto kar te zanima; morda kakšna knjiga, morda lahko tudi doma kaj pomagaš in še bi se lahko kaj našlo. Toplo ti svetujem, da prebereš naslednji knjigi; Erich Fromm Umetnost ljubezni, Zoran Milivojevič Formule ljubezni.

Če boš pa imel še kakšno vprašanje, piši.

Lepo te pozdravljam in želim vse dobro.
mag. Maja Krajnc, univ. dipl. sociologinja in politologinja