SE SAMA NE VEM :/

Vprašanja na tosemjaz.net.
gocrazygostupid

SE SAMA NE VEM :/

ObjavaNapisal gocrazygostupid » 25 Feb 2020 23:06

Okej pa začnimo. Letos bom stara 14 let in kokr fajn se lahka slisi da sn se mlada recimo ni. Problem je v tem da se po mentalni dozorelosti počutim velik bolj starejse. In ja tezko je zaradi tega ker sem pripravljena početi stvari kot so iti v srednjo solo in tam spoznat nove ljudi ki bojo upajmo mal bol zreli kot pa moji sedanji sošolci, met neko realno vezo, itd... Pac a vete ka mislim. In ni fajn ker si zelim poceti vse te stvari in se ubistvu pocutim tak ko da bom se eno leto pa pou bla v neki brezcasnosti ubistvu. Pa tut trenutno je doma z mami tezk in najin odnos pa vse in ubistvu edina oseba ko je dost zrela pa sm lahka taka kot sem dejansko okol je moja najboljsa prjatlca. In najno prjatlstvo je dejansko neki realnega. Ne vem mogoce je zato ker doma ne dobim neke ljubezni recimo mam zeljo po fantu oz. po nekom ob katerem bi se lahko pocutila kot doma, nekdo s katerim bi se lahko smejala, nekdo s katerim bi bila lahko jaz in bi me imel rad za mene. Mogoče pa sploh ni to da bi rada imela fanta mogoce je samo zelja po moski pozornosti ki je nikoli nisem dobila glede na to da nimam stikov s svojim očetom, mami pa nima fanta al pa karkol. Mogoče se tole vse sliši noro ampak ja rada bi bla starostno starejša in doživljala stvari ker se res počutim kot da sem sam ''stuck'' v nekem brezcasnem casu. Res ne vem ce je kaka pomoc temu razen cakanje. samo odgovore bi rada zakaj se počutim tako kot se in ce je slucajno kdo tule ki bi bil pripravljen se spoznati dopisovati al pa karkoli lahko napiše spodaj.
Kiki00

Re: SE SAMA NE VEM :/

ObjavaNapisal Kiki00 » 26 Feb 2020 17:42

Živjo,
Moram ti povedat da se počutm čist enak kot ti resno. Tudi jaz si želim nekoga fanta nekoga da bi me poslušal bi se z njim zabavala,smejala, objemala pa te stvari že dolgo si ga želim ker nekak bi tudi odmislila vse težave ful lepo bi blo da bi mela nekoga neko vezo.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: SE SAMA NE VEM :/

Uredništvo » 27 Feb 2020 11:51

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena!

Preskočiti nekaj let, žal ne gre, ti pa verjamem, da bi včasih bila to najboljša rešitev - zavrteti čas malce naprej. Kar lahko sama narediš za izboljšanje počutja je to, da poskusiš čimbolj izkoristiti vsak nov dan in se obkrožiti z ljudmi in aktivnostmi, ki so ti ljube in ti pozitivno zapolnijo tvoj prosti čas. Poskusi, čeprav verjamem da je težko razmišljati o pozitivnih plateh, ki jih prinaša to obdobje odraščanja in prehoda iz osnovne v srednjo šolo. Zelo zanimivo in polno obdobje za vas mladostnike je to. Čakati ne, bi ti svetovala. Čimbolj polno izkoristiti to obdobje, to bi si želela zate. Imaš kašne prostočasne dejavnosti ki te veselijo?
Za odrasle stvari boš imela še ogromno časa, brezskrbnega otroštva pa se nazaj ne bo dalo vrniti. Zakaj se počutiš tako, to pa ti ne moram kar tako odgovoriti, saj je mnogo dejavnikov ki vplivajo na naše mišljenje in razpoloženje. Prijateljica ti je opora, to je velik plus. Poskusi se pogovoriti z mamo, mogoče boš dobila odgovore, zakaj je vajin odnos trenutno težak. Odkrit pogovor nam najbolj pomaga pri razkrivanju naših dvomov in vprašanj. Ali si se o očetu z mamo kdaj pogovarjala in o tvojih željah glede odnosa z njim?
Ko bo pravi čas za partnerstvo, se bo zgodilo tudi to, najbrž takrat ko boš najmanj pričakovala, bo v tvoje življenje stopil nekdo, ki bo vreden tvoje pozornosti in ljubezni. Verjemi.

Upam, da ti je bil moj odgovor v pomoč, v nasprotnem primeru te vabim, da se še oglasiš.

Lep konec februarja ti želim,
Tina Rzeničnik Uršič, mag. psihologije
gograzygostupid

Re: SE SAMA NE VEM :/

ObjavaNapisal gograzygostupid » 27 Feb 2020 11:55

Pozdravljena!
Ravno včeraj sem se pogovarjala z enim zlo prijenim fantom in sva se super ujela edin problem je da je on sedemnajst jaz pa trinajst. Sej pac menva se se pa je ful najs ker mava isti smisel za humor pa tut pravi da sem jaz tko chill pa mentalno ze 20 stara. Mogoce si bi lahka na socialnih omrežjih kaj pisale ce si za to?