Ali sem zaljubljena?

Vprašanja na tosemjaz.net.
anonymous_

Ali sem zaljubljena?

ObjavaNapisal anonymous_ » 19 Feb 2020 21:28

Zivjo!
Stara sem 12 let (me je sram da pisem na internetu ker sem se tako mlada ampak vseeno) tole je moja situacija: moj sosolec, ki je mlajsi in manjsi od mene je zelooo zaljubljen vame ze 3 leta. Tudi jaz sem bila ze veckrat zaljubljena vanj (ampak ni prav dolgo trajalo in potem se je to veckrat ponovilo) in na valentinovo smo imeli solski ples (on me je “povabil”) no takrat sva se tudi nekajkrat sama pogovarjala in on je tudi zelo namigoval, da sem mu vsec, ceprav smo to vsi ze vedeli. In potem je bilo ze pozno in me je hotel pospremiti do doma, ampak je sosolka vstrajala, da me bo domov peljala njena mami (ki je odpeljala se 2 drugi sosolki) in potem me je res odpeljala domov. Cez nekaj casa pa sem dobila sporocilo od tega sosolca, in potem sva se malo pogovarjala (po sporocilih) in sva nekako prisla na to temo in nekako sva si priznala da sva oba zaljubljena (nisem omenila, da sem bila tudi jaz zaljubljena vanj, no vsaj tako sem mislila). Sedaj malo obzalujem, da sem to rekla, ker (ze preden mi je to povedal sem vedela, in takrat mi je bilo vse kul, ko pa mi je to dejansko povedal, sem se zacela pocutiti drugace, v smislu nisem vec prepricana ce sem sploh zaljubljena) on si potiho zeli, da bi bila vec kot prijatelja; “vec kot prijatelja in manj kot par”. Meni osebno se zdi, da sva za to se premlada, in se mi zdi cringe. Ko se z njim po sporocilih pogovarjam, mi je cisto kul, samo ko zacne posiljati smajlije kot 😘🥰 itd, se pocutim malo neprijetno. Sploh ne vem ali sem zaljubljena, ali ne. Mislim, da si potiho zelim, da bi bila samo NEzaljubljena prijatelja. Enkrat sem mu nekaj v tem smislu tudi povedala po sporocilih (da nocem nobene zveze ipd.) in je bil uzaljen. Drugace je res v redu oseba in vsec mi je njegova osebnost, ne toliko videz (vem, da se slisi malo grdo ampak, po videzu mi sploh ne greva skupaj; on je majhen, blond, jaz pa visja in rjavolasa) sicer vem da to ni toliko pomembno, ampak vseeno raje napisem vec kot pa manj. Pomojem se bolj slisi kot, da nisem zaljubljena, ampak ko pa se npr pogovarja z drugimi puncami, pa obcutim rahlo ljubosumje. Saj bi mu to vse povedala, ampak me je prav strah, ker vem, da bo hudo uzaljen, saj je vame ze toliko casa, se slabso situacijo naredi to, da sem mu tudi jaz rekla, da mi je vsec, ker sem res tako mislila.

Zelo bom hvalezna za vse nasvete in izkusnje, ker tega ne morem spraviti iz glave, in si s temi skrbmi unicujem pocitnice :)
In pa hvala ker ste prebrali moje dolgo sporocilo.
Hej

Re: Ali sem zaljubljena?

ObjavaNapisal Hej » 21 Feb 2020 08:29

Veš da nekaj čutiš do njega, vendar nisi sigurna ali je to ljubezen ali samo prijateljstvo. Imam podobno izkušnjo ko je bil nek fant od 2.-5.razreda zaljubljen vame. Med tem sem tudi jaz razmišljala da sem mogoče zaljubljena vanj, in kot si rekla sem čutila ljubosumje ko je bil ob drugih. Zdaj se mi zdi škoda da nisem zgrabila priložnosti. Ti pa sama veš ali si zaljubljena ali ne in presoja je tvoja. Če ga imaš za prijatelja potem mu ne ponujaj več saj lahko to razdere vajino prijateljstvo, če pa nekaj čutiš potem mu poskušaj to povedati.
Upam da ti bo moja izkušnja pomagala!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ali sem zaljubljena?

Uredništvo » 27 Feb 2020 02:53

Odgovor svetovalke
____________________

Pozdravljena,

kot opisuješ, do svojega sošolca, o katerem pišeš, ne čutiš kaj veliko več kot prijateljstvo. Če je temu res tako, je dobro, da si z njim iskrena in mu ne daješ lažnih upov. Bodita dobra prijatelja, ki si lahko vse zaupata. Če bosta pa čez leta oba čutila, da je med vama še kaj več, pa se lahko mogoče takrat razvije ljubezen. Sedaj pa je predvsem pomembno, da mu poveš jasno svoje namene.

Upam, da sem ti s svojim odgovorom pomagala. Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo.

Lepo te pozdravljam,
Tjaša Rola, mag. psihologije
valentinka123

Re: Ali sem zaljubljena?

ObjavaNapisal valentinka123 » 14 Mar 2020 20:50

Zivjo!
Js mam podobno “tezavo”. Stara sm 11. Od decembra dalje se vec druzim z svojim sosolcem (jaz, moja bff, on in njegov prijatelj). Vsi smo sosolci. Skupaj hodimo domov, vn, se pogovarjamo, igramo odbojko... Neki casa mi je bil res vsec. Potem so ble zimske pocitnice in spet sm nanj gledala kot boljsega prijatelja ni mi bil vec tko vsec. Par dni nazaj smo js on in moja prjatlca sli vn in se je bol k ne sm z mano pogovarjal pa neke poligone sva mela po igriscu in sva tekmovala :)) pol sva si ful dopisvala kr je blo obema dc in me je naprenkov pa neki hecam. Bla sm ful jezna in k sm vse razlozila prjatlci je rekla omg vsec si mu! No da ne bom predolga: nism prepricana ce mi je tut on vsec al bi bla sm prjatlca z njim. Ljubusumna sm na druge punce in ful preverjam telefon ce mi je napisal kj. Mislm da je njemu vsec moja bff ampak nism vec prepricana. Kaksni so znaki ce sm js njemu vsec? Je res da ce te zafrkava (ne iz tebe ampak naprimer da ma zajca in slika plisastega pol te klice pa je tihu..) si mu vsec?
Hvala ze za vnaprej
Hej

Re: Ali sem zaljubljena?

ObjavaNapisal Hej » 18 Mar 2020 10:41

Definitivno si mu všeč, to se je od 2.-5. Razreda dogajalo tudi meni pa sem potem izvedela da je bil zaljubljen vame. Ravno tako smo skupaj hodili v šolo in iz nje. 2 fanta 2 punci kot pri tebi. V 6. Razredu so nam pomešali razrede in zdaj se vidimo veliko manj kar je dosti vplivalo na vse nas
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ali sem zaljubljena?

Uredništvo » 23 Mar 2020 09:32

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

najprej se ti zahvaljujem, da si svojo zgodbo delila z menoj. Si v vznemirljivem najstniškem obdobju, ki je polno metuljčkov, ki jih čutiš zaradi zaljubljenosti, prvih simpatij in prijateljstev, ki se hitro spreminjajo. Z naštetim se med odraščanjem sreča skoraj vsak najstnik. S tem, ko se zaljubljamo ter se družimo s prijatelji istega in nasprotnega spola, počasi oblikujemo realno predstavo o tem, s kakšno osebo bi želeli preživeti svoje življenje, hkrati pa dozorimo. Čez čas, ko se boš s fantom, ki ga omenjaš, dalj časa družila in gradila odnos, boš spoznala, ali si vanj res zaljubljena ali je to zgolj dobro prijateljstvo. Na tvoje vprašanje, ali si mu res všeč, težko odgovorim, vsekakor pa bodi pozorna na njegove znake zaljubljenosti, če obstajajo. Nikakor jih ne spreglej, ampak bodi z njim iskrena. Zaljubljenost vsak kaže na nek svoj način. Pod črto pa se zaljubljenost kaže tako, da se oseba zanima zate, je pozorna do tebe, želi preživljati čas s teboj, veliko misli nate in je zate pripravljena marsikaj narediti.

Glede na to, da si na začetku svoje mladosti, verjamem, da te čaka še ogromno lepih trenutkov zaljubljenosti, simpatij in prave ljubezni.

Bodi dobro. Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo.

Lepo te pozdravljam,
Tjaša Rola, mag. psihologije
valentinka123

Re: Ali sem zaljubljena?

ObjavaNapisal valentinka123 » 28 Mar 2020 14:15

Hvala za odgovor! Zdej k je sola na daljavo tut skup delava prek telefona:). Še vedno nism prepricana al bi rad samo prepisoval od mene da hitrej konča, ampak mi je sam predlagal da bi zacela delat skup. Dopisuje si tut za ne-šolske stvari in popoldne. Komi cakam da se vrnemo v solo da ga bom spet vidla (njega in seveda prijateljice). Mogoce bom predlagala da bi skup hodim v šolo (do zdej smo samo domov skup hodil).