Stran 1 od 1

poseben status

Objavljeno: 09 Feb 2020 16:54
Napisal worriedstudent
Pozdravljeni,

prosim, če objavite le odgovor svetovalca, ne pa tega, kar bom napisala spodaj. Hvala.

/Izbrisano v uredništvu/

Re: poseben status

Objavljeno: 14 Feb 2020 08:15
Napisal Nives Laul
Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Odločbe o usmeritvi otrok s posebnimi potrebami, ki bi ti omogočala pridobitev statusa tudi na fakulteti, žal ne moreš več pridobiti, saj se izdajajo najkasneje v srednji šoli in nato veljajo tudi za čas študija. Posamezne univerze imajo pravilnike, ki urejajo področje statusa študenta, v Ljubljani le-tega najdeš na povezavi https://www.uni-lj.si/studij/studenti-s ... -studenta/.

Poskusi razumeti, da morajo pristojni, ki bodo o tvoji vlogi o odobritvi statusa odločali, imeti jasno sliko tega, kaj se ti dogaja, saj bodo le tako lahko razumeli, kakšne prilagoditve potrebuješ. Ob tem se zavedaj, da so to podatki, ki morajo ostati zaupni: tisti, ki bodo tvoje izvide videli, jih torej ne bodo razglašali naokrog. Morda bo celo dovolj, če ti psihiater napiše priporočilo s predlogi za potrebne prilagoditve in ne boš potrebovala dodajati celotnih izvidov - vprašaj na referatu.

Naj dodam še, da tvoje težave med mladimi odraslimi niso redkost in da imaš okrog sebe verjetno kar nekaj ljudi, ki se prav tako soočajo z motnjami razpoloženja. Včasih to, da oseba okrog nas vidi, kaj se nam dogaja, povzroči, da se nam oseba odpre in pove, da se podobno dogaja tudi njej - tako se s svojimi težavami ne počutimo več tako same.

Želim ti uspešno premagovanje težav in uspešen študij.