fantje

Vprašanja na tosemjaz.net.
puncazproblemom12345

fantje

ObjavaNapisal puncazproblemom12345 » 07 Feb 2020 12:34

Pozdrav!
Sem 14 letna punca z kinda zlomljenim srcem, ki mi povzroča zelo velike težave. Zaljubljena sem v fanta že 9 let ampak sem zdaj ugotovila, da je on zaljubljen v drugo punco. Najhuje pa je to, da ga morem vsak dan v šoli gledati. In ne samo njega, ampak njega ko je srečen z tisto punco. To mi je strlo srce in vsak večer jočem. Zaradi tega se veliko manj učim in tudi ocene so mi padle. Tudi vedno manj družabna sem, saj večino časa preživim na telefonu. Z družino pa se skoraj nič več ne družim.
Prosim pomagajte.
Lp, puncazproblemom12345 .
gustika19
Objave: 4
Pridružen: 27 Jan 2020 11:24

Re: fantje

ObjavaNapisal gustika19 » 11 Feb 2020 19:20

Bejba, verjami mi, da ni vreden tvojih skrbi in da se boš temu čez par let krepko smejala... jaz sem bila ista... a ni vredno... V taki starosti, pa ne me narobe razumet, se vsi še spoznavamo, raziskujemo in razvijamo, nima smisla, da bi bila vsak dan "depresivna" zaradi enega fanta... ki ima celo drugo punco... najdi si tudi ti drugega fanta... trust me vse bo okej samo ne zapravit življenja zaradi tipa, ker ni vredno <3
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: fantje

Uredništvo » 14 Feb 2020 08:46

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena Puncazproblemom12345,

kot opisuješ, si v fanta zaljubljena že ogromno let. Ker ima punco, se počutiš potrto in veliko jokaš. Poskusi preusmeriti misli od njega z različnimi dejavnostmi. Pomembno je namreč, da se ne zapreš med štiri stene in si sama s svojimi občutki žalosti. Lahko se na primer vključiš v kakšno popoldansko aktivnost, lahko se priključiš kakšnemu klubu na šoli (npr. športni, bralni, ...) ali pa se odpraviš na dolg sprehod ali na igrišče, možnosti imaš ogromno. Na naštete načine boš nova prijateljstva spletla čisto mimogrede, prav tako pa bo več možnosti, da spoznaš novo simpatijo. Glede na to, da si na začetku svoje mladosti, verjamem, da te čaka še ogromno lepih trenutkov zaljubljenosti, simpatij in prave ljubezni. Ko boš pripravljena in boš najmanj pričakovala, bo "tisti pravi" vstopil v tvoje življenje. Mogoče bo to čez pet mesecev, čez dve leti ali pa čez pet let. Do takrat pa uživaj, počni stvari, ki te veselijo in se druži z ljudmi, s katerimi se počutiš prijetno. Ob tem pa ne pozabi na šolo. Ko boš sama pozitivno usmerjena, bo tudi učenje lažje.

Upam, da sem ti s svojim odgovorom pomagala. Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo.

Lepo te pozdravljam,
Tjaša Rola, mag. psihologije