MUČENJE

Vprašanja na tosemjaz.net.
Majika123

MUČENJE

ObjavaNapisal Majika123 » 05 Feb 2020 22:53

HOI!
STARA SEM SKORAJ 13 LET NO 13 BOM 16.3. VGLAVNEM MOJ PROBLEM JE DA V SOLI VSE PUNCE ZNAJO ODBOJKO IGRAT V NASEM RAZREDU MISLIM 7 RAZRED NO JAS PA NE TAKO SE STOPNJUJE DA ZE JOKAM VENDAR UCITLU NE UPAM PRIZNATI JUTRI IMAMO SPET SPORTNO IN STRAH ME JE DA SE BON ZLOMLA IN DA BOM ZACELA JOKATI KAJ NAJ NAREDIM😓😓😥😢😢PROSIM CIMPREJ ODGOVORITE😢😥😓Ps.jutri je 6.februar danes je 5.malo za orientacijo se se javim
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: MUČENJE

Uredništvo » 06 Feb 2020 13:22

Odgovor svetovalke
___________________

Draga Mijaka123,

verjamem, da si se znašla v stiski glede jutrišnje ure športa.

Najprej bi ti želela položiti na srce, da si edinstvena in z vsemi svojimi značilnostmi posebna in si zaslužiš, da te drugi in ti seveda sebe, sprejemajo / sprejemaš. Hočem reči, da se med seboj razlikujemo po tem kako izgledamo, kaj zmoremo, kaj nas veseli, kakšni so naši cilji in tako naprej. Iz tega izhaja, da so nekateri - tako npr. tvoje sošolke bolj motivirane za igranje odbojke, so morda gibalno spretnejše, ti pa si močnejša na kakšnem drugem področju, morda tudi znotraj športa. Seveda lahko, z vajo in motivacijo nekaj narediš v smeri izboljšanja znanja igranja odbojke. Verjamem, da osnove poznaš in da zmoreš igrati. Pomembno je, da pri športu uživaš in da se razgibaš, rezultati niso vedno pomembni, tudi ocena pri tem predmetu ne. Sklepam, popravi me, če to ne drži, pa se ti tudi primerjaš z ostalimi sošolkami in meniš, da vse razen tebe igrajo odlično. Ali je to tudi res? Če realno pogledava, težko verjamem.

Poskušaj zaupati vase in predvsem se potrudi po svojih močeh. Nikar si ne delaj scenarijev v glavi, da bo jutri vse narobe in da se ti bodo sošolke smejale ali pa celo v smeri, da se ne bodo hotele družiti s tabo. Takšne misli omejujejo naše vedenje in navadno ne prinesejo nič dobrega. Prav? Strah in predvsem prerokovanje prihodnosti te bo ohromilo, kar se bo kazalo v joku, žalosti, anksioznosti.

Čeprav si zapisala, da si ne upaš pristopiti k učitelju in mu zaupati tvoje težave, mislim, da bi to bilo smiselno. Učitelj te pozna in ti bo vsekakor lažje svetoval kako naprej. Seveda je smiselno, da se o tvoji težavi pogovoriš pred uro, morda ga poiščeš zjutraj pred poukom ali pa med odmorom pred uro športa. Verjamem, da ti bo prisluhnil in bosta našla rešitve. Tako se boš aktivno lotila reševati težavo. Pridobila boš pomembno izkušnjo kako lahko ravnaš v prihodnje, ko se boš znašla pred problemom.

Sporoči mi kako je šlo, prav? Držim pesti in res verjamem vate. Kar pogumno.

Lepo te pozdravljam,
Barbara Stožir Curk, univ. dipl. psihologinja
Majika123

Re: MUČENJE

ObjavaNapisal Majika123 » 06 Feb 2020 23:26

Ja nekako mi danes ni bilo neprijetno ker mi je slo ker sem zacela vadit potem pa me je strah da je to bil samo sreca in da bom se drugic spet zlomila
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: MUČENJE

Uredništvo » 07 Feb 2020 09:23

Odgovor svetovalke
_________________

Draga Mijika123,

odlično, čestitam. Dobro si opravila. Vedi, da je bilo od tebe odvisno kako se boš lotila vaj iz odbojke, kako boš "krotila svoje misli", kakšno bo tvoje vedenje, tu ne gre za srečo ali pa srečno naključje. Dokazala si si, da zmoreš premagati strah in na tem je smiselno graditi naprej. Tudi, ko ti ne bo šlo in ne boš zadovoljna s tem, kar si pokazala, se spomni tega dne, da je šlo in si zmogla. Še naprej verjami vase, ne postavljaj si ciljev v smeri - moram biti zelo dobra - celo tako kot druge, počasi s svojim tempom in uspeh je zagotovljen. Pomembno je , da poskusiš, vztrajaš in ne obupaš.

Zelo sem ponosna nate. Bravo. Kar v tej smeri naprej. Se bo poznalo tudi na drugi področjih tvojega delovanja.

Držim pesti in ti želim prijeten konec tedna,
Barbara Stožir Curk, univ. dipl. psihologinja
11letnica

Re: MUČENJE

ObjavaNapisal 11letnica » 10 Maj 2020 12:20

Predlagam, da zares veliko vadis. Z druzino, po tej situaciji s prijatelji. Uglavnm VAJA DELA MOJSTRA. Lahko si najprej “odbijas” zogo nad glavo, ce ves kaj mislim, potem vadis zgornji in spodnji servis, lahko prepricas enega izmed druzinskih clanov da si odbijata zogo, potem v krogu da se naucis še postrani odbit... Nam je ucitlca v soli dala res velik teh vaj za odboj in zdej mi gre odbojka res super ;).