Noseča

Vprašanja na tosemjaz.net.
Božičnavejica

Noseča

ObjavaNapisal Božičnavejica » 06 Jan 2020 22:04

Pozdravljeni!

Imam ogromen problem.
PROSIM DA NE OBJAVITE JAVNO! HVALA.

/ izbrisano v uredništvu /
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Noseča

Uredništvo » 09 Jan 2020 13:22

Pozdravljena Božičnavejica,
tvoje vprašanje smo poslali dvema našima svetovalkama - ginekologinji in mag. družinskih ved in obe bosta odgovorili glede tvoje stiske. Najprej ti spodaj posredujemo odgovor ginekologinje...

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

resnično si se znašla v težki situaciji, v kateri pa bo odločitev na koncu samo tvoja. Odgovora na to, kako prepričati mamo v drugačno mišljenje, nimam. Če si se odločila obdržati nosečnost, predlagam, da čimprej stopiš v stik s svojim ginekologom; če ga še nimaš, si ga čimprej poišči v najbližjem kraju. Ker ne poznam tvoje starosti in glede na to, da nimaš svojih dohodkov, predlagam, da se po pomoč obrneš tudi na najbližji center za socialno delo, kjer ti bodo lahko svetovali in pomagali dalje, kolikor bo v njihovi moči.
Srečno in v kolikor imaš še kakšno ginekološko vprašanje, se le obrni ponovno na nas.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
Božičnavejica

Re: Noseča

ObjavaNapisal Božičnavejica » 13 Jan 2020 12:25

Pozdravljeni!
Ponovno vam pišem ...

/ izbrisano v uredništvu /
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Noseča

Uredništvo » 28 Jan 2020 10:46

Odgovor svetovalke
________________

Srčno pozdravljena,

povsem razumljivo je, da imaš dodatne skrbi, dileme, dvome o svoji prihodnosti. Materinstvo je izziv za odraslo osebo, kaj šele za tako mlado dekle. Vendar iz napisanega razbiram, da si zelo pogumna, stabilna, zelo razsodna in mnogim v zgled s svojim zrelim razmišljanjem.

Polagam ti na srce, da se z vprašanji, ki se niso zgodila (npr. ali bosta ostala s fantom skupaj, ali ali ali…) poskušaš ne ukvarjati. Edina stalnica v življenju so spremembe, vendar ljudje smo prilagodljivi in že naše telo je ustrojeno tako, da se nenehno prilagajamo in iščemo neko ravnovesje. Zato res ni potrebno, da si povzročaš stisko, ki je nepotrebna. Ali bosta s fantom zmogla in znala ostati skupaj ni nikjer garantirano. Ni pa tudi izključeno – lahko, da skozi čas zgradita čudovit stabilen odnos. Pomembno je, da si v življenju zadaš cilje, smer kamor pluješ skozi življenje in prioritete. Tvoje mentalno in fizično zdravje in skrb za tvojega otroka sta sigurno eni izmed bistvenih vrednot, ane? Fokus imej nase – da ohranjaš, ostajaš zdrava in stabilna ter da boš v vlogi mlade mamice lahko nudila zdrav vzgled svojemu otroku. Kar ne pomeni, da ne boš delala napak. Vsi jih in to je povsem življenjsko. Želim ti le položiti na srce, da če boš ti vredu, bo vredu tudi tvoj otrok.

Zato nastopaj še naprej pogumno, odločno in suvereno v svojo svetlo prihodnost! Tudi primer tvoje sestrične je samo en od izzivov, ki ti dajejo priložnost, da postaviš meje in da ljudem ne dovoliš, da te kakor koli ustrahujejo ali grozijo. Ko ti postane res težko (npr. da bi se soočala s stanovanjskim vprašanjem kam iti, kam se odseliti), vedi, da imaš okoli sebe ljudi, ki ti stojijo ob strani. Obkroži se s takšnimi, ki ti želijo dobro in z njimi korak za korakom rešuj lastne izzive. Vse se da in ob tvojem pogumu nimam dvoma, da vsega kar se boš lotila, ti bo uspelo!

Vse dobro ti želim,
Ines Vugrinec, mag. zakonskih in družinskih študij