gnus

Vprašanja na tosemjaz.net.
kajpavem123

gnus

ObjavaNapisal kajpavem123 » 12 Dec 2019 22:50

s fantom sva sla narazen in sedaj pravi, da se mu gnusim. ne razumem kako on sedaj prezivlja ta gnus?
kaj to sploh pomeni, da se gnusim nekomu?
naredil je napako in sem ga zapustila. ceprav se se vedno oba ljubiva. in enkrat sem se grdo vedla do njega prej se nikol tako.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: gnus

Uredništvo » 16 Dec 2019 15:25

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena.

Gnus je čustvo, povezano z zelo močnim odporom do določene stvari/osebe/predmeta/hrane ipd. Je neke vrste obrambna reakcija, saj se navadno stvari, ki se nam gnusijo izogibamo.

Misliš da je mogoče, da bi kaj takega rekel iz jeze? Ker si ga prizadela, ko si ga zapustila? Sploh če se nista pogovorila o vzroku za razhod in se je to zgodilo kar naenkrat, je zelo verjetno, da fant tvoje reakcije ni razumel. Oziroma jo je lahko doživel kot neko kazen. Ti si njegovo napako kaznovala s prekinitvijo vajine zveze, on pa se je na to odzval tako, da ti je rekel, da se mu gnusiš. Včasih se tudi to zgodi, da v trenutku, ko smo zelo jezni in žalostni rečemo nekaj, kar v resnici sploh ne mislimo zares. Verjamem, da so te njegove besede prizadele in tudi zmedle. Saj si napisala, da se imata še vedno rada. Je mogoče, da bi se skupaj pogovorila o tem, kako v resnici čutita?

Lepo te pozdravljam,
Maja Kodele, mag. psihologije
kajpavem1234

Re: gnus

ObjavaNapisal kajpavem1234 » 07 Jan 2020 15:53

Pozdravljeni,

nisem se dolgo javila.. ker je tako dolgo trajalo, da sva se končno pogovorila. in vse ste imela prav. morala bi vas že prej upoštevati.

HVALA !