: (

Vprašanja na tosemjaz.net.
marlboro226

: (

ObjavaNapisal marlboro226 » 10 Dec 2019 12:35

Pozdravljeni! (Prosim le odgovor)

/ izbrisano v uredništvu /

Prosim za pomoč, hvala
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: : (

Uredništvo » 11 Dec 2019 07:55

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Najprej hvala za zaupanje, da si nam pisala in takšne pomembne življenjske dileme deliš z nami. Kaj naj sama s sabo sprašuješ. Na to vprašanje boš odgovor vedela le ti, mogoče še ne tako hitro, a čas ti bo razjasnil dvome.

V prvi vrsti ti želim in ti polagam na srce bodi iskrena sama do sebe in poslušaj svoje srce. Če se počutiš ujeto v ženskem telesu in ti bolj godi, da se oblačiš kot fant ni s tem nič narobe in se tega ne rabiš sramovati. Je pa res, da je še dandanes naša družba, tudi mladi, do teh tem precej stereotipnega pogleda in marsikdo se bo od tebe odmaknil. Nič hudega, tako boš vsaj vedela na koga se lahko zaneseš in mu zaupaš in na koga ne.

Če te kot praviš to prvo dekle (iz OŠ) sovraži, ni vredno tvoje pozornosti in obremenjevanja, saj te očitno ne bo sprejela takšno kot si. Mogoče se tudi motim, ne vem, lahko samo ugibam iz napisanega. Glede drugega dekleta iz srednje šole - nihče ti ne more ponuditi pravega odgovora glede tega ali se ji je vredno zaupati ali ne, glede tvojih čustev, občutkov, pogledov na svet. Tu boš morala poslušati svoj notranji čut. Vsaka takšna odločitev in razkrivanje nekomu je riziko, lahko veliko pridobiš ali pa izgubiš. A v vseh odnosih je tako in zagotovo jih bo v tvojem nadaljnjem življenju še več. Ko ti bodo na pot stopali novi posamezniki/posameznice boš morala preceniti komu boš kaj zaupala in kaj ne. Samo na tebi je, ni nekega recepta ki bi ti ga drugače z veseljem napisala če bi obstajal. Osramočenost in razočaranja so sestavni del življenja, a nas krepijo in bolje pripravijo na nove življenjske preizkušnje.

Poslušaj svoje srce in ne delaj si scenarijev vnaprej, saj se lahko stvari razpletejo drugače kot si jih mi sami zamislimo. Čas bo najboljši pokazatelj v katero smer boš peljala svoje življenje, verjamem pa da boš uspešna. Po dobi mladostništva se ponavadi stvari nekako postavijo na svoje mesto in sami zase že bolj vemo kdo smo in kaj si želimo. Verjamem, da bo tudi pri tebi tako, saj so že zdaj tvoja razmišljanja zelo zrela.

Le pogumno in vse lepo ob zaključku tega leta ti želim,
Tina Rzeničnik Uršič, mag. psihologije
hersmell
Objave: 4
Pridružen: 12 Dec 2019 14:22

Re: : (

ObjavaNapisal hersmell » 12 Dec 2019 19:29

Ko sem sama ugotovila da sem lezbijka sem se tudi bala stereotipov. A pogledati moraš širše: zakaj bi se skrivala in se delala da si nekaj kar nisi? Zaradi neumnežev? Niti ne. Jaz se ne bom skrivala. Ko bom pripravljena se bom razkrila. Sicer ne moram razbrati ali si transeksualka, lezbijka ali pa samo 'možača. Mogoče nič od tega. Ni pomembno. Si kar si in s tem ni nič narobe. Bodi ponosna in ignoriraj bebce!
Srečno