Menstruacija

Vprašanja na tosemjaz.net.
malina105

Menstruacija

ObjavaNapisal malina105 » 01 Dec 2019 17:00

Hej zanima me ali je normalno, da te ob menstruaciji bolijo ledvice?(seveda sem o tem povprašala mamo in je rekla da je normalno, ko pa sem vprašala sošolko pa je rekla da te ob menstruaciji nikoli nemorejo boleti ledvice?)Bolj verjamem mami ampak vseeno bi se rada prepričala...Hvala vam!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Menstruacija

Uredništvo » 02 Dec 2019 15:28

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

verjetno si imela v mislih bolečino v križu, ki se lahko pojavi ob menstruaciji.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
MIS

Re: Menstruacija

ObjavaNapisal MIS » 13 Jul 2020 10:42

Pozdravljeni.
Stara sem 10 let in res si želim imeti menstruacijo.
Prsi mi že rastejo od mojega 10 rojstnega dne(rojstni datum 29.3.)
Malo nižje pod popkom me boli začne in neha,...
Dobivam dlake.
In že pred kratkim sem dobila belo stvar na hlačkah.
Mami pravi, da se mi bliža menstruacija.Imam že pripravljene vložke.In tudi veliko berem o tem ali pa si kaj pogledam na temo moja prva menstruacija.


Hvala za vaš odgovor.
Lep dan MIS
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Menstruacija

Uredništvo » 13 Jul 2020 11:59

Pozdravljena MIS,

zahvaljujemo se ti za tvoje sporočilo. Če bi želela od naših strokovnjakov prejeti odgovor, nam napiši svoje vprašanje oz. kaj te zanima.

Iz uredništva te lepo pozdravljamo.
enapuncazmenstro

Re: Menstruacija

ObjavaNapisal enapuncazmenstro » 14 Jul 2020 09:19

Zivjo! Ja, najbrz se ti res priblizuje M. Ce vtipkas na google ali pa na tosemjaz.net prva menstruacija pride veliko zadetkov, na raznih forumih se pogovarjajo o tem... Razumem, da si je zelis (tud js sem se je) ampak verjemi, da ti ne bo vsec. Mogoce te bo bolel trebuh/glava, gledat moras vso tisto kri na vlozku, lahko ti pride na posteljo/hlace, ce še ne uporabljas tamponov (npr. jaz jih ne) se ne moras kopat... Ni tako fajn, res. Ce imas še kaksno vprasanje, kar vprasaj. Lp, enapuncazmenstro
želimsijo

Re: Menstruacija

ObjavaNapisal želimsijo » 15 Jul 2020 21:10

Živjo jas si tudi želim M sicer imam že vse znake srednje razvite prsi dlake na nogah splovilu in pod pazduho, belo stvar na spodnjicah torej beli tok imam že malo več kot 1 leto in pol.visoka sem 162cm skoraj toliko kot moja sestra. Ponavadi ko sem bila še mlajša so me noge torej od stegn pa do stopal boleloe vsaj enkrat na dva tedna zdaj pa me že dva meseca ni nič bolelo. Moja mami je rekla da so me bolela od tega ker rastem v višino samo zdaj me že dva meseca še nič ni bolelo v nogah. Od takrat naprej me vsaj enkrat na teden boli v spodnjem delu trebuha in mi je tudi slabo a potem neha.pred tremi tedni sem opazila tudi kapljico krvi na spodnjem hlačah a potem ni bilo nič.Zadje čase sem tudi zelo razdražljiva in utrujena .
Ali vse to kaj pomeni ker me res zanima če jo bom imela ker jo komaj cakam.
Hvala že v naprej.
želimsijo

Re: Menstruacija

ObjavaNapisal želimsijo » 15 Jul 2020 21:59

Hej enapuncazmenstro zivjo kako je bila tvoja prva menstruacija mislim kaj te je bolelo in koliko si bila stara ko si jo dobila.
In imaš kakšen nasvet kako če bi imela menstro pa bi bila v šoli pa je odmor in je čas da si zamenjaš vložek bi šla z torbo na wc ali bi si ga dala v žepav torbi v žep od hlač ker namreč jaz sem oboje probala ker sem na spodnjem perilu v tistem času opazila kri na spodnjicah pa sem si hotela dati vložek ampak sem probala obe verjanti ki sem jih naštela pa so me vseeno videli ker ko sem šla s torbo so me potem vsi spraševali zakaj sem šla s torbo na wc in mi je postal neroden in isto potem ko sem ga hotela iz torbe dati v žep so me vsi gledal mi je postalo nerodno in nelagodno. Ti pa imaš izkušnje s tem in bi rada vedela kako ti to izvedeš ker bi res rada vedela. Hvala ti.