Stran 1 od 1

Hemoroidi

Objavljeno: 02 Dec 2019 10:12
Napisal Simon Štiblar
Pozdravljeni mi pomagate kako naj moji zdravnici pokažem naj gre z mano na wc in da bo videla? ko bom šel na operacijo se lahko še enkrat ponovi?
lepo prosim za odgovor
Lp Simon

Re: Hemoroidi

Objavljeno: 02 Dec 2019 12:48
Napisal Igor Rakuša
Odgovor svetovalca
_________________

Pozdravljen,

ne rabi zdravnica s tabo na WC. Hemeroide lahko pogleda in otipa v ambulanti.
Zmeraj se lahko ponovijo.

Bodi dobro,

Re: Hemoroidi

Objavljeno: 02 Dec 2019 13:47
Napisal Simon Štiblar
Uredu najlepša hvala za odgovor kaj pa operacija? lepo prosim za odgovor Lp Simon

Re: Hemoroidi

Objavljeno: 03 Dec 2019 08:51
Napisal Uredništvo
Pozdravljen, Simon,

že zgoraj je zdravnik odgovoril, da se hemeroidi lahko ponovijo po operaciji.

Lep pozdrav iz uredništva.

Re: Hemoroidi

Objavljeno: 03 Dec 2019 09:54
Napisal Pacientove izkušnje
Če splošni zdravnik opazi sum na hemeroide, dobiš napotnico za specialista - proktologa. Praviloma je označena z "nujno" in te sprejmejo takoj. Proktolog si stvar ogleda še sam in se odloči za eno za eno izmed dveh terapij.

Ena varianta je klasično rezanje. Dobiš injekcijo z lokalno anestezijo, tako da ne čutiš nič. Ko prime, začnejo rezati "fižolčke", kar ponavadi traja kakih 10 minut. Po tem se pribl. teden dni čimbolj izogibaš sedenja. Dokler se rane ne zacelijo, uporabljaš vložke za vpijanje krvi, ki se dobijo v vsakem "mercatorju". Kmalu boš tudi kar sam prišel do logičnega sklepa, da v tem času morda ni ravno najpametneje nositi kakšne dražje spodnjice.

Druga varianta ne vključuje rezanja. Na (doplačljiv) recept ti predpišejo svečke in po možnosti še neke tablete, svečke si nato kakšen teden do dva vtikaš v zadnjično odprtino s frekvenco, ki ti jo povejo. Po tem času se prideš še na rutinski kontrolni pregled pokazat, kako uspešno je prijelo. V vsakem primeru je zelo priporočljivo, da med terapijo upoštevaš nasvete in ješ takšno hrano, ki se prebavi v čim mehkejše blato. In ja, kot je že povedala stroka, stvar se lahko ponovi.

Re: Hemoroidi

Objavljeno: 03 Dec 2019 20:13
Napisal Simon Štiblar
Pozdravljeni in vi ste se odločili za katero izmed teh dve možnosti? bo moja zdravnica določila oziroma odločila za operacijo moram se izogibati sedenja koliko časa? ter koliko časa 2 varianta za koliko časa pa se ponovi?
lepo prosim za odgovor
Lp Simon