Tezava s fantom

Vprašanja na tosemjaz.net.
Eneja44

Tezava s fantom

ObjavaNapisal Eneja44 » 11 Nov 2019 10:40

Pozdravljeni.
Imam fanta dve leti (18 in 21). Moti me, ker ga bivsa sodelavka vsak dan klice in mu pise (je porocena in ima majhnega otroka). Velikokrat oz vsakic ko sem zraven in ga klice/pise se potem midva skregava, ker mene to pac moti. Jaz nisem taka da bi npr nekega sodelavca ali prijatelja klicarila vsak dan. Niti ne podpiram tega. Ne vem ali sem samo prevec stroga ali kaj. No najbolj od vsega me boli to, da mi je govoril da nista v stikih, ker ji je povedal da me moti, sedaj sem pa sama bila prica temu klicu in videla sem njeno ime v sms sporocilih na vrhu (torej sveze, ni da bi bilo staro). In se mi zdi da sem tokrat izgubila vse zaupanje ali vsaj vecino. In ne vem kaj in kako naprej.

Zelo dobro ve, da me ta zenska moti, a ne stori nic, da bi se to popravilo. Punco poznam, na zacetku se mi je zdela fajn, potem pa vedno manj ker mi je povedal, da je za mojim hrbtom govorila da kaksna sem (da se ne oblacim lepo in se ne rihtam). Malo sem zamerila to, in potem sem pa zacela odkrivat da sta v stikih. In od takrat je ne prenesem in povzroca tezave, kajti vpliva name in to na zvezo.

Kaj naj storim oz. kaj vi mislite? Kako naj mu dopovem, da mi je hudo in nocem, da ima opravka z njo....
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Tezava s fantom

Uredništvo » 13 Nov 2019 02:15

Odgovor svetovalke
________________

Lepo pozdravljena.

Hvala, da si se obrnila na nas in z nami delila svojo stisko.

Videti je, da je fantu njena pozornost všeč, saj bi sicer kaj ukrenil glede tega. Zaveda se tudi, da te to moti in boli, kot si omenila, vajina veza trpi zaradi konfliktov v zvezi s to prijateljico. Vsakdanji stik preko telefona in sporočil res deluje preveč, a bi bilo še nekako sprejemljivo, če bi resnično šlo samo za prijateljstvo. To seveda ne pomeni nujno, da te fant vara, ampak se sprašujem, kakšni so njegovi nameni, pa tudi njeni, če te za hrbtom opravlja, fant pa to podpira (nič ne ukrene).

Verjamem, da si se z njim že pogovorila o tem, a poskusi znova (ne v jezi ali z namenom, da se povzroči konflikt) in ga vprašaj o njegovih namenih in kam vajina veza vodi, če ni iskrenosti in če ne upošteva tvojih čustev glede tega, kar počne. Če ne bo ničesar spremenil oz. vsaj postavil meje tej prijateljici oz. če te ne bo upošteval in mu ni mar, kako se ti počutiš, potem ta veza na dolgi rok ne bo obstala.

V vsakem odnosu se je treba prilagajati in si hkrati izkazovati ljubezen, zaupanje in razumevanje. Če ena oseba zlorabi zaupanje in še kar naprej počne kar malo sumljive stvari, potem je to njegova odgovornost in ti ne moreš storiti kaj veliko. Kot že rečeno, poskusi se res iskreno pogovoriti, potem pa se boš morala odločiti, kaj boš glede tega storila. Če se stvari ne bodo spremenile ali izboljšale, boš verjetno morala prekiniti vajino zvezo, saj boš sicer samo trpela.

Želim ti veliko poguma in vse dobro.
Marjetka Gojkošek, mag. psihologije