Slike

Vprašanja na tosemjaz.net.
ANABELA ANA

Slike

ObjavaNapisal ANABELA ANA » 10 Nov 2019 12:44

Pozdravljeni!

Stara sem 20 let in imam veliko težavo .

/ izbrisano v uredništvu /
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Slike

Uredništvo » 14 Nov 2019 19:13

Odgovor svetovalke
________________

Lepo pozdravljena, Anabela Ana.

Odnos, ki ga upravičeno pričakujemo v zvezi, temelji na spoštiljivosti, vzajemnosti in kompromisih - pritiski in večkratna izsiljevanja, ki ranijo naše dostojanstvo, sem ne sodijo. Stavek, ki ga fant uporablja za dosego cilja ("če ne pošlješ, me ne ljubiš") so nič drugega kot izsiljevanja. Vsekakor nisi dolžna komurkoli pošiljati fotografij ob katerih bi ti bilo neugodno, neprijetno.
Fantove grožnje ki jih omenjaš, so neprimerne in jih ni potrebno upoštevati, saj se bodo le še stopnjevale. Najbolj smiselno bi bilo sicer takšno mejo postaviti takoj, v nasprotnem je pričakovati, da se zahteve oz. izsiljevanja nadaljujejo.

Smiselno bi bilo, da se o izbrisu fotografij čimprej pogovoriš, najbolje v živo, ko lahko to stori v tvoji prisotnosti. Argument, ki ga je uporabil za pridobitev tvojih fotografij, bi lahko za izbris nenazadnje uporabila tudi sama. Smiselno pa bi bilo sicer pričeti na umirjen način in mu povedati, kako si pošiljanje tovrstnih sporočil doživela sama. Morda niti ni razmišljal o tem, kako dejanja vplivajo nate, kar pa seveda ni v redu za partnerski odnos.

V kolikor ne bi želel razumeti in bi nadaljeval s tovrstnimi zahtevami, pa bi bilo na mestu vprašanje, ali ima takšen odnos še smisel. Verjamem, da ga imaš rada, a partnerski odnos ni prostor za ponavljajoča se izsiljevanja, ki ranijo naše dostojanstvo.

Lepo te pozdravljam,
Matic Cizel, mag. psihologije