ČUDNA

Vprašanja na tosemjaz.net.
Biniam we

ČUDNA

ObjavaNapisal Biniam we » 30 Okt 2019 23:56

Živijo! Imam en velik problem ,ki ga ne znam oz ne morem rešiti.

/ izbrisano v uredništvu /
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: ČUDNA

Uredništvo » 10 Nov 2019 18:13

Odgovor svetovalke
_________________

Biniam, pozdravljena.

Pišeš o tem, kako se počutiš ob svoji razredničarki, s katero si se v preteklosti dobro razumela in ti je pomagala, ko ste imeli doma težave. Ker si sama izdala njeno zaupanje z laganjem, se je vajin odnos poslabšal. Zdi se mi, da to sama dovolj dobro razumeš in da prevzemaš odgovornost za poslabšanje odnosov. Zakaj nisi iskrena, oziroma, kaj se ti je zgodilo, da si se spremenila, je nekaj, kar se mi zdi pomembno raziskati.

Občutek, da se razredničarka izredno posveča tvojim napakam, je sicer najverjetneje bolj tvoj občutek, rojen iz občutkov krivde, ker si v preteklosti izdala njeno zaupanje in si sedaj bolj kot bi bila sicer pozorna na njeno vedenje oziroma na vse, kar o tebi reče. To je verjetno tudi razlog, zakaj si ob njej tako nervozna.

Verjamem, da je tvoja razredničarka zrela oseba, ki razume, da si še vedno zelo mlada in kot taka se učiš na napakah, ki pri mladem človeku niso nič nenavadnega. Predlagala bi ti, da se z njo odkrito pogovoriš. Če ti je to težko storiti sami, prosi mamo, da ti pomaga, ali pa se obrni po podporo in pomoč k šolski svetovalni službi. Mislim, da boš (prijetno) presenečena nad tem, kaj tvoja razredničarka v resnici misli o tebi. V vsakem primeru pa si prizadevaj, da si v odnosu do nje in nasploh do ljudi okrog sebe iskrena. Tako si boš (znova) pridobila zaupanje in ga tudi ohranila, ohranjala pa boš tudi dobre odnose, ki ti bodo pomagali, ko bo življenje neprijazno.

Želim ti veliko dobrega in ti pošiljam topel pozdrav,
Nives Laul, univ. dipl. psihologinja