Znamenje

Vprašanja na tosemjaz.net.
Dancerka202

Znamenje

ObjavaNapisal Dancerka202 » 26 Okt 2019 14:56

Prosim da ne objavljate javno!
Pozdravljeni!
Imam problem ...

/ izbrisano v uredništvu /
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Znamenje

Uredništvo » 28 Okt 2019 11:52

Odgovor svetovalke
________________

Lepo pozdravljena.

Hvala, da si nam zaupala svojo stisko. Verjamem, da ti je zelo neprijetno, ker imaš to znamenje in da si ne želiš, da ga kdo vidi. Verjamem, da ga ne maraš in da se sprašuješ, zakaj ravno ti, a vedi, da ima veliko ljudi razne pike in znamenja in da so se s tem nekako morali naučiti živeti.

Iz sporočila je razbrati, da ti je s tem težko, sploh ker si želiš biti kot drugi in ker se ukvarjaš s plesom, kjer bi to lahko bilo vsem na očeh. Vseeno pa se poskusi ne spraševati, zakaj ravno ti, saj na to žal ni odgovora. Raje poskusi (in vidi se, da to že uspešno počneš) najti načine, kako to spretno skriti, ali pa mogoče enkrat v prihodnosti celo sprejeti.

Omenila si, da ti je neprijetno govoriti z učiteljico, a jaz bi začela ravno tam: zato ker te bo po vsej verjetnosti razumela in podprla. Seveda lahko poskusiš z različnimi topi, ki bodo prekrili znamenje, a če boste recimo punce na kakšnem nastopu morale nositi določen tip topa, potem je najboljše, da se poskusiš pogovoriti z učiteljico, ki ti bo to prav gotovo tudi dovolila (nositi malce drugačen top). Povej ji to, kar si nam: da ti je zelo neprijetno, ampak da si ful želiš plesati in nastopati, pa da si želiš njene pomoči. Prosi jo tudi, da naj to ostane med vama, saj te skrbi, da bo to opaženo itd. Prepričana sem, da ti bo nekako pomagala in našla rešitev, saj resnično menim, da ima veliko ljudi, ki nastopa, takšne ali drugačne pike, znamenja ali celo tatuje, ki se jih da uspešno skriti. Poleg tega, če se zaupaš vsaj eni osebi (učiteljici), ne boš vsega sramu in teže tega bremena nosila sama, ampak ti bo ob strani stal še nekdo, ki bo poznal tvojo skrivnost in ti jo pomagal prenašati (ali obdržati skrito), da ti ne bo tako zelo neprijetno.

Želim ti vse dobro, pa srečno!
Marjetka Gojkošek, mag. psihologije
Dancerka202

Re: Znamenje

ObjavaNapisal Dancerka202 » 29 Okt 2019 11:22

Najlepša hvala za odgovor in pomoč