Kaj se je zgodilo s pristnim človeškim stikom?

Vprašanja na tosemjaz.net.
Zmedena99

Kaj se je zgodilo s pristnim človeškim stikom?

ObjavaNapisal Zmedena99 » 23 Okt 2019 13:13

Prosim, če na portalu objavite samo odgovor strokovnjaka oz. strokovnjakinje.

Pozdravljeni,

stara sem 21 let. Vem, da je ta portal v prvi vrsti namenjen najstnikom, a ravno zato, ker mi je v najstniških letih velikokrat pomagal, sem se tokrat spomnila nanj.
/ izbrisano v uredništvu /
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kaj se je zgodilo s pristnim človeškim stikom?

Uredništvo » 24 Okt 2019 09:03

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Vse pohvale za tvoje zdravorazumsko razmišljanje ti napišem najprej. Sama ne bi mogla boljše napisati kot si že sama zapisala: "Zavedam se, da je odnos treba graditi, da se je treba potruditi, ampak verjetno nima smisla, da se ubijam zraven, če imam občutek, da na drugi strani ni zanimanja oz. ni takšnega zanimanja, kot bi ga sama želela od njega." Ne zahtevaš veliko, sploh glede na to, da se to vleče že več mesecev. Odrasel moški pri 30-ih bi že moral vedeti, da takšni virtualni odnosi ne vodijo nikamor. Mnogokrat si na tak način ustvarimo določeno sliko o človeku, ki pa je ponavadi olepšana oziroma daleč od realne. Graditi "odnos" z nekom, ki ga v živo sploh ne poznaš - na dolgi rok ne gre.

Ne poznam ga, ampak najverjetneje mu res ni do tega, da bi se videvala tudi v živo, saj bi drugače sprejel tvoje vabilo za srečanje. Še bolj sem v to prepričana ker si večinoma ti tista, ki je ohranjala to dopisovanje.
Občasna slika - lahko, da mu je takrat le dolgčas ali pa je nezadovoljen s svojim realnim življenjem in se takrat spomni nate, ko pa mu stvari v življenju dobro tečejo pa ne. Tako da bi se kar strinjala s tabo, da mu godi pozornost, takrat ko jo pač potrebuje. Poudarjam, to je zopet samo moje sklepanje, saj gospodove zgodbe ne poznam. Spoznala pa sem tvojo (no vsaj to kar si zapisala) in zato bi ti svetovala, da se oddaljiš od njega oziroma da prekineš to dopisovanje. Prepričana sem, da na dolgi rok ne bo dobro vplivalo na tvoje razpoloženje in mišljenje.

Mlada si, druži se s prijateljicami in prijatelji. Ohranjaj odnose v živo, virtualni nam pri našem duševnem zdravju ne pomagajo, prej obratno, nas le obremenjujejo, sploh če človeka niti dobro ne poznamo. Zagotovo boš kmalu spoznala moškega, ki bo tudi v živo zainteresiran za grajenje odnosa, ne pa le virtualno. Takšni so vredni naše pozornosti, skrbi, časa.

Upam, da sem ti pomagala pri razmišljanju in odločitvi kako dalje, če ne, lepo vabljena da se še javiš.

Lepo jesen ti želim!
Tina Rzeničnik Uršič, mag. psihologije