Kako ga pozabiti

Vprašanja na tosemjaz.net.
Nesrečna333

Kako ga pozabiti

ObjavaNapisal Nesrečna333 » 22 Okt 2019 19:48

Živjo,
Močno sem se zaljubila v svojega zelo dobrega prijatelja in sem mu to tudi povedala. Žal ni čutil isto kot jaz (tudi če je kdaj namigniu v tej smeri). Nekaj časa sva se še pogovarjala in sva zelo veliko časa preživela skupaj, sedaj pa sem prekinila vse stike z njim, saj ne morem več tako. A je mogoče kakšna možnost, da ugotovi sedaj ko sva čisto prekinila stike, da mu pomenim veliko več (ljubezensko) ali ne?
Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kako ga pozabiti

Uredništvo » 24 Okt 2019 14:49

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Res si se znašla v nezavidljivi situaciji. Poleg tega, da si se morala soočiti z zavrnitvijo, si na nek način izgubila tudi dobrega prijatelja.
Sočustvujem s tabo in verjamem, da ti ni prav nič lahko. Kljub temu pa mi ob branju tvojega sporočila izstopa dejstvo, da si prvič uspela zbrati pogum in fantu izpovedala svoja čustva in drugič, da si uspela postaviti svoje potrebe na prvo mesto - prepoznala si, da je mogoče v tem trenutku zate bolje, da za nakaj časa prekineta stike. Kar se mi zdi izjemno pogumno in odraslo od tebe in je zagotovo dokaz, da si zelo močna oseba. Iskreno pa se mi zdi nerealno pričakovati, da bo fant zaradi te razdalje med vama kar naenkrat začutil ljubezenska čustva do tebe. Če bi vsaj malo tega čutil, bi ti verjetno to pokazal že prej.

Ljudje radi rečemo, da šele ko nekoga izgubimo, spoznamo, koliko nam je ta oseba pravzaprav pomenila. In včasih je res tako. A osebno se mi zdi zares mučno živeti v čakanju in upati, da se bodo čustva druge osebe spremenila. Sprejeti zavrnitev je včasih res težko, a jo žal vsi doživimo vsaj enkrat v življenju. Prepričana sem, da boš tudi ti s časoma našla pot iz te situacije in da je pred teboj še veliko lepega.

Želim ti vso srečo in sem tukaj zate, če ti bo še kdaj hudo.

Maja Kodele, mag. psihologije