Hujsanje

Vprašanja na tosemjaz.net.
Pikaaa17

Hujsanje

ObjavaNapisal Pikaaa17 » 22 Okt 2019 18:10

Zaradi zdravstvenih tezav oz za preprecitev le teh, so zdravniki rekli da bi bilo dobro shujsati 10 kg. Takoj sem se posvetovala z osebnim trenerjem v fitnesu, naredil mi je program telovadbe ter seznam zivil ki jih lahko jem, ter kolicine. Tu se pa zaplete. Imam veliko zeljo po spremembi predvsem prehrane, saj moje dosedanje prehranjevanje temelji na testeninah, kropmirju, rizu, sladicah,... Seveda v prevelikih kolicinah. In vem da je to krivo za nastanek tezav ter odvecnih kg. Problem sedaj je, da ne vem ce bom zmogla vztrajati in se odrekati hrani ki mi je dobra in sem jo do sedaj toliko let jedla vsak dan, prakticno neomejeno. Znana sem namrec po tem da zelo hitro obupam. In to me zdaj skrbi. Torej, mi lahko prosim svetujete, kako naj vztrajam in ne popustim, kako naj bom diciplinirana?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Hujsanje

Uredništvo » 23 Okt 2019 14:01

Odgovor svetovalke
_________________

Draga Pikaaa17, imam tri predloge. Morda pridobiš enega družinskega člana za tandem. Tako bo lažje. Lahko je to tudi prijateljica, ki bo s teboj na telefonski zvezi, ko boš imela krizo.

Napišeš prisego sama sebi in jo obesiš tja, kjer je najbolj nevarno, da se pri hrani pregrešiš.

Predstavljaš si, kaj bo boljše, ko boš imela minus 10 kilogramov. Recimo, kupila si boš lepo obleko, ki si jo že dolgo želiš. Nekaj najdi, svojega. To si napiši na mobitel, vsak dan ponovi, si v mislih v živo predstavljaj.

Glede discipline je tako. Če je v začetku majhna, jo zmoremo krepiti. Ne gre zlahka, se pa da. Z doslednostjo, s pomočjo drugih in z iskreno samoobljubo.

Držim pesti zate in te lepo pozdravljam,

mag. Damjana Žolnir, dr.med.,
specialistka šolske medicine