Teža

Vprašanja na tosemjaz.net.
Envlekuprasaj

Teža

ObjavaNapisal Envlekuprasaj » 20 Okt 2019 19:00

Imam par vprasanj.Zanima me ce imam prekomerno tezo in moram shujsati,stara sem 12 13 bom 30.novembra,visoka sem 164cm,tezo pa mam 73kg res vem da sem pretezka na telefon sem si nalozila vaje za hujsanje a mi nic ne pomagajo prehranjujem se pa malo manj.Kakšne vaje mi svetujete ker ene so za plačati.Hvala za odgovor vnaprej :)
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Teža

Uredništvo » 23 Okt 2019 17:44

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

vaje za hujšanje so ti lahko v pomoč pri hujšanju, ne boš pa zaradi samih vaj veliko shujšala. Pomembno je, da spremeniš prehrano, tako kvaliteto kot količino hrane. Jej 5 manjših obrokov dnevno. Izogibaj se prečiščenih ogljikovih hidratov: sladkor in izdelki, ki ga vsebujejo, izdelki iz bele in koruzne moke, krompir, jej manj mastnih živil. Veliko se gibaj. Poleg vaj, ki jih že delaš, veliko hodi, kolesari, teči, plavaj, pleši… Počni, kar te veseli, samo da ni sedenje ali poležavanje.

Nikakor pa si na telefon ne nalagaj plačljivih programov za hujšanje! Zagotovo ne bodo pomagali. Čim manj časa boš preživela pred telefonom, več časa se boš lahko gibala in lepše ti bo v življenju.

Lepo se imej!
Lucija Gobov, dr.med.,
specialistka pediatrije