Prijatelj

Vprašanja na tosemjaz.net.
Sc julijastrop

Prijatelj

ObjavaNapisal Sc julijastrop » 14 Okt 2019 13:55

Živijo
Sem punca stara 15 let in iščem prijatelje. Imam nekaj prijateljev v šoli amapk si res želim eno pravo osebo kateri bi lahko zaupala in on/a meni. Treniram atletiko in hodim v 1.letnik gimnazije. Res si želim prijatelja/ico. Bi bil kdo koj prijatelj?
Jagodkag

Re: Prijatelj

ObjavaNapisal Jagodkag » 14 Okt 2019 14:56

Živijo!
A ti je vseeno če je tvoja prijateljica malo bolj sramežljiva jaz namreč sem in nič ne treniram tudi sama pogrešam osebo ki bi ji zaupala.
Sc julijastrop

Re: Prijatelj

ObjavaNapisal Sc julijastrop » 15 Okt 2019 15:13

Živijo
Prvo hvala za odgovor. Sama sem tudi malo sramežljiva in mi ni problem če si tudi ti. Morda si lahko na kakšen način izmenjava podatke in se bolje spoznava če si za? Bila bi vesela, če bi se lahko spoznali.
ela2309
Objave: 14
Pridružen: 15 Jun 2019 11:08

Re: Prijatelj

ObjavaNapisal ela2309 » 15 Okt 2019 16:36

hej
mam isti problem.pač mam ful prjatlov pa prjatlc sam nemorem nobenmu 100% zaupat
Jagodkag

Re: Prijatelj

ObjavaNapisal Jagodkag » 16 Okt 2019 12:49

O vesela sem da si se tudi ti odzvala.. ja a si lahko ti ustvariš neki e mail samo da si lahko piševa in ga potem zbrišeš pa na novo ustvariš drugačnega da ne bodo vsi pisali če razumeš kako mislim. Lahko se odzoveš še na druge ki te želijo spoznati ker neveš še točno če se bomo razumele in morda najdeš koga drugega samo predlagam..drugače če ne moreš pa lahko jaz ustvarim e mail in ti ga tukaj napišem
Jagodkag

Re: Prijatelj

ObjavaNapisal Jagodkag » 16 Okt 2019 13:38

O pozabla sm da moram tudi jaz ustvarit račun da se lahko pogovarjava ti je prav da si obedve ustvariva računa in ga napiševa druga drugi potem pa si bova izmislili novega in izbrisali tega ki ga bova objavli tukaj
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Prijatelj

Uredništvo » 16 Okt 2019 14:24

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Najprej hvala za tvoje sporočilo. Vesela sem, da si se obrnila na nas in kot lahko vidiš po odzivu vrstnic, nisi edina, ki ima tak problem. Napisala si, da imaš nekaj prijateljev in da tudi treniraš atletiko, kar se mi zdi super in te vzpodbujam, da tako nadaljuješ tudi naprej. Prijatelje najlažje spoznamo in se z njimi povežemo med skupnimi aktivnostmi. Ker pa si omenila zaupanje, ti moram povedati, da je zaupanje dvosmerni proces. Da drugi zaupajo nam, moramo tudi mi pokazati svoje zaupanje njim. Sama si zaupanje predstavljam kot veliko skledo, v katero mora vsak dodati svoj kamenček. Skleda je polna takrat kadar ti deliš svoje misli/čustva/težave/veselje s prijateljem in on s tabo enako. Včasih kakšen kamenček vzamemo nazaj, ampak pomembno je, da se trudimo, da skleda ostaja čimbolj polna. Pogosto se tudi zgodi, da že na prvi pogled ocenimo, da določeni osebi ne moremo zaupati, čeprav mogoče ni tako. Vzpodbujam te da premisliš ali med tvojimi trenutnimi prijatelji res ni nobenega s katerim bi se lahko bolj povezala? Mogoče pa ti bodo kakšen nasvet lahko dale tudi vrstnice s podobnimi izkušnjami. Če pa imaš še kakšno drugo vprašanje ali pa samo misel/občutek/izkušnjo, ki bi jo rada z nekom delila in je ne moreš s prijateljicami, sem ti na voljo. Velja?

Lepo te pozdravljam.

Maja Kodele, mag. psihologije
Sc julijastrop

Re: Prijatelj

ObjavaNapisal Sc julijastrop » 17 Okt 2019 15:21

Jagoddka in ela hvala ker sta se tako prijazno odzvali. Imam pa vprašanje za uredništvo. Kako lahko stopim v stik z njima? Seveda če sta Jagodk in ela za. Sicer pa moje uporabniško ime nekaj pove ;) če razumeš da je Sc snepchet.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Prijatelj

Uredništvo » 18 Okt 2019 09:26

Pozdravljene,

v naši spletni svetovalnici imate možnost, da si ustvarite uporabniški račun, tako si boste lahko poslale zasebno sporočilo oz. e mail.
Lahko kar v tej komunikaciji ena zaupa nek elektronski naslov, na katerega se ji lahko druga oseba javi...?
Verjetno boste same našle še več možnih rešitev???

Lep pozdrav iz uredništva.
Sc julijastrop

Re: Prijatelj

ObjavaNapisal Sc julijastrop » 18 Okt 2019 16:09

Ejj ka lahko Jagodka pa ela posveta če sta me na snepchet dodala kera od vaju da vem ali naj vaju sprejmem.