Nosecnost?

Vprašanja na tosemjaz.net.
ayenx
Objave: 1
Pridružen: 09 Okt 2019 17:22

Nosecnost?

ObjavaNapisal ayenx » 09 Okt 2019 17:45

Pozdravljeni!
Skrbi me, da bi lahko bila noseča. Imam resnega fanta (17, eno leto starejši od mene), s katerim imam pač občasno tudi spolne odnose. Vedno uporabljava zaščito, in sicer kondom. Nekaj dni nazaj sva naredila isto, prišlo mu je, kondom je ustrezno odstranil itd itd. Nato sma pogledala se nek film (kakšno eno uro) in me nato vprašal, če lahko poskusi brez kondoma. Rekla sem mu da lahko cisto malo, vendar nato pa raje uporabi zascito. To sva tudi naredila. O tem nisem preveč razmišljala, saj sem vedela, da se sperma na zraku zacne susiti (kolikor vem so zelo obcutljive, ker potrebujejo vlazno in bolj toplo okolje no haha idk), po eni uri bi pac moralo verjetno biti ok (tako sem vsaj jaz razmisljala?).
Nato nekaj dni sploh nisem razmisljala o tem, dokler me ni fant uprasal, ce bi lahko bilo kaj narobe in sem mu rekla, da mene ne skrbi... ampak se mi zdi, da sem ravno zaradi tega zacela razmisljati, da mogoce pa je se vseeno moznost. Zelo sem se ustrasila, ker sem kakšne štiri dni pozneje dobila nenavadne krče in nenavaden bel gost nelepljiv izcedek (skusam cim bolje opisat tole haha, naj povem se da ni bilo nikakrsne krvi)... seveda sem sla vse pogledat na internet in taprvih nekaj zadetkov je bila nosecnost... seveda sem takoj izgubila glavo in sem prebrala 50 clankov in pogledala nevem koliko videev o tej temi, pa sem se vedno razdvojena. Mami tega nisem omenjala, sem ji pa rekla, da bi sla ginekologu in me povsem podpira.
Povedala bi tudi se, da je mozno, da so bili to ovulacijski krci, vcasih jih imam, vendar so bili tokrat malo drugacni (verjetno sem se prevec obremenjevala z idejo o nosecnosti? pac zanimam se za psihologijo nasplosno in vem, da bolj ko razmisljas o nekih simptomih, bolj se ti zdi, da jih imas tudi ti), poleg tega pa tudi spim izjemno premalo (3-4 ure na dan) in spijem veliko kave, skratka mozno, da se prevec obremenjujem in so simptomi le od stresa (hodim na eno tezjih gimnazij, pritiski so veliki)
Hotela sem se obrniti na strokovnjaka in dobiti odgovore cim prej, ginekologu se se nisem narocila, vendar se v kratkem bom.
V pricakovanju na odgovor Vas lepo pozdravljam!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Nosecnost?

Uredništvo » 10 Okt 2019 22:57

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

vsekakor napravi test na nosečnost, če bo prišlo do zamude menstruacije, saj je na podlagi opisanega nemogoče sklepati, ali bi lahko šlo za nosečnost (najverjetneje ne). Prav je, da si se naročila h ginekologu- izkoristi obisk predvsem za pogovor glede varne spolnosti in metod kontracepcije, ki so ti na voljo (poleg kondoma).

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije