Ne vem za kaj se odločiti

Vprašanja na tosemjaz.net.
Murmum

Ne vem za kaj se odločiti

ObjavaNapisal Murmum » 03 Sep 2019 19:52

Hodila sm na pevske vaje in vedno sm mela obcutek da fusam in da zveni grozno da to ni zame. Hotla sm se prjavt na pevsko tekmovanje ampak producent je hotel racunati prevec kar si ne morm privosciti in sva se prjavla za financiranje tut ni blo nic. Nasla sm glasbenika k bi sodeloval ampak zdaj premisljujem ali naj sploh grem? Se mi bodo vsi smejali ker fusam bom pozabla besedilo, vsi pojejo bolj od mene... vidla sm da poleg pevcev iscejo tudi voditelje programa. To me zelo zanima ampak ce me ne izberejo? In groza mi je reci glasbeniku ne ker ze dela na pesmi. Oh kaj naj storim? Nocem nikogar razocarati
Zalonci

Re: Ne vem za kaj se odločiti

ObjavaNapisal Zalonci » 07 Sep 2019 20:51

Pozdravljena.

Stori kot se zdi, da tebi najbolj ustreza. Razumem tvojo oklevanje in stisko, sama sem imela enake probleme le v drugih situacija, beseda ne pa še zdaj težko gre iz jezika. Ampak! Če bi se celo življenje ozirali na druge, delali stvari, da drugih ne bi razočarali ipd. bi živeli grozno življenje. Za to kar odločno! Se mi pa zdi, da te je strah zavrnitve, mnenja poslusalcev/gledalcev, sovrstnikov? Enkrat spoznas, da mnenja nepoznanih ljudi niso pomembna, pomembno je, da delas kar te veseli in izpopolnjuje. S prijavo na mesto voditelja pa kar pogumno, ce ne poskusis ne ves, najhuje kar se zgodi pa je: beseda ne.

Pogumno! :)
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ne vem za kaj se odločiti

Uredništvo » 09 Sep 2019 16:31

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

pomembno je, da narediš, kar sama v sebi čutiš, da je prav. Pretehtaj vse možnosti in se vprašaj, s katero bi se sama najbolje počutila – in tista je ta prava. Če meniš, da je sodelovanje z glasbenikom idealna priložnost zate, hkrati pa bi želela v programu nastopiti kot voditeljica, se odloči za tisto, ki ti je privlačnejša in ki za tvojo prihodnost predstavlja pomembnejšo izkušnjo.

Glede petja pa ti bom povedala slednje: izgubiti nimaš kaj, najhuje, kar se ti lahko zgodi, je, da rečejo ne. In tudi če se to zgodi, ne smeš obupati. Če rada poješ in meniš, da si v tem dobra, vztrajaj. Mogoče boš na začetku doživela veliko NE-jev. Ampak če boš vadila, vztrajala in poskušala, boš kaj kmalu prejela pozitivne povratne informacije. Verjetno si že večkrat slišala, da moraš poslušati sebe in se ne ozirati toliko na mnenja drugih. Sprejmi le tiste konstruktivne kritike od oseb, ki so ti pomembne. S tem se boš izklesala in postala bolj samozavestna.

Le pogumno. Izzivi čakajo nate, da se z njimi soočiš.

Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo.

Lepo te pozdravljam,
Tjaša Rola, mag. psihologije